Wall: Απώλειες 115 μονάδων για Dow

Wall: Απώλειες 115 μονάδων για Dow

Η μεγαλύτερη βουτιά τριών μηνών στην Ευρώπη

Wall: Απώλειες 115 μονάδων για Dow
Απώλειες για για δεύτερη μέρα κατέγραψε η Wall, με τον Dow να χάνει πάνω από 100 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις επικείμενες ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Οι αμερικανικοί δείκτες, όπως νωρίτερα και οι ευρωπαϊκοί διορθώνουν από τα ιστορικά υωηλά τους ενώ και το πετρελαίο συνεχίζει τη πτωτική του πορεία.

Συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 0,71% στις 16.911 μονάδες, κατά 0,65% υποχώρησε ο S&P 500 στις 1.964 μονάδες και κατά 1,4% ο Nasdaq στις 4.391 μονάδες. 

“Με τις αγορές να “χτυπάνε” νέα ιστορικά υψηλά, μπορεί να δεις κάποιους να προχωράνε σε ρευστοποιήσεις”, λέει στο Bloomberg o Chris Gaffney, στρατηγικός αναλυτής στην EverBank Wealth Management, στο Σεντ Λούις. “Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των εταιρειών. Οι χρηματαγορές θα κινηθούν υψηλότερα ανάλογα με το εάν μπορούν να στηρίξουν τα υψηλότερα κέρδη”.

Κλείσιμο
Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow υποχώρησαν χθες από τα ιστορικά υψηλά (την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης είχε περάσει τις 17.000 μονάδες) εν μέσω της φημολογίας ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι αναμένεται. Ο Russell 2000 , ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης, βυθίζεται 1,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 25 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης