ΔΕΗ: Θα γίνει κανονικά η τροφοδοσία των νησιών με μαζούτ

ΔΕΗ: Θα γίνει κανονικά η τροφοδοσία των νησιών με μαζούτ

Τι συμβαίνει με το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει στο Λαύριο 35.000 τόνους μαζούτ με καύσιμα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των υποσταθμών της ΔΕΗ στα νησιά

G. Kontogiannis removed from ND
ΔΕΗ: Θα γίνει κανονικά η τροφοδοσία των νησιών με μαζούτ
Η τροφοδοσία των υποσταθμών της ΔΕΗ με μαζούτ γίνεται κανονικά παρά την απεργία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και δεν τίθεται ζήτημα για την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου, διευκρινίζεται από τη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Το protothema.gr αποκάλυψε ότι δεξαμενόπλοιο με 35.000 τόνους μαζούτ παραμένει αρόδου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Λαύριο αφού λόγω της απεργίας δεν υπάρχει προσωπικό για να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφόρτωσης των καυσίμων. Το μαζούτ που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο πρόκειται να φορτωθεί σε άλλα μικρότερα πλοία και να μεταφερθεί σε όλα τα νησιά που υπάρχουν υποσταθμοί της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και άρα η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών.

Από τη ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι η αποφόρτωση των καυσίμων με το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει μαζούτ από το Ισραήλ θα γίνει κανονικά τη Δευτέρα 7 Ιουλίου. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της εταιρείας, η συμφωνία προέβλεπε η μεταφόρτωση των καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Λαύριο να γίνει την Κυριακή 6 Ιουλίου. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι το δεξαμενόπλοιο έφτασε νωρίτερα της προκαθορισμένης ημερομηνίας στο Λαύριο και από τη ΔΕΗ δόθηκαν οδηγίες στο πλήρωμα του πλοίου να παραμείνει αρόδου μέχρι τη Δευτέρα. Από την κεντρική διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σημειώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την τροφοδοσία των υποσταθμών της ΔΕΗ στα νησιά και επιχειρηματολογούν ότι αυτή την στιγμή οι δεξαμενές στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου είναι σχεδόν γεμάτες καθησυχάζοντας τους νησιώτες ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης