Νέα μέτρα κατά της φοροκλοπής

Νέα μέτρα κατά της φοροκλοπής

Τι αλλάζει στο ΦΠΑ για επαγγελματίες και "μπλοκάκια" - Στόχος τα περίπου 10 δισ. ευρώ που δεν αποδίδονται στο Δημόσιο κάθε χρόνο

Νέα μέτρα κατά της φοροκλοπής
Νέο σχεδιασμό για να περιοριστεί η φοροκλοπή επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Κάθε χρόνο 10 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ, μπαίνει στην τσέπη ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, χωρίς να αποδίδεται στο δημόσιο.

Κλείσιμο
Το σχέδιο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με τα κλιμάκια της τεχνικής βοήθειας προβλέπει ότι σε κάθε συναλλαγή χονδρικής, η πληρωμή του τιμολογίου θα σπάει στα δύο.

Όπως αναφέρουν 'Τα Νέα" το πρώτο τμήμα της συναλλαγής που θα αφορά στην καθαρή της αξία θα πληρώνεται είτε με μετρητά είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού αν πρόκειται για συναλλαγή αξίας άνω των 500 ευρώ.

Για το τμήμα της συναλλαγής όμως που θα αφορά την αξία του ΦΠΑ ανεξαρτήτως ύψους, ο αγοραστής δεν θα μπορεί να τον καταβάλλει στον πωλητή παρά μόνο σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ.

Τα χρήματα από τον λογαριασμό αυτόν δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνο για να πληρωθεί ΦΠΑ σε άλλον επιτηδευματία ή για να αποδοθούν στο Δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης