Ποιος είναι ο John Paulson που απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ

Ποιος είναι ο John Paulson που απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ

Ο άνθρωπος πίσω από το 10% της ΕΥΔΑΠ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένας από τους πιο πετυχημένους hedge fund managers μαζί με “θρύλους” του είδους, όπως ο George Soros.

Ποιος είναι ο John Paulson που απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ
Ο Paulson, κατάφερε να γίνει διάσημος στα χρηματοοικονομικούς κύκλους το 2007 όταν “έβγαλε” σχεδόν $4 δισ. στοιχηματίζοντας στην αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ στην αρχή της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του  ανέρχεται πλέον σε $13,5 δισεκατομμύρια, ωστόσο, όταν ξεκίνησε την επενδυτική εταιρεία Paulson & Co. το 1994 είχε μόλις $2 εκατ. κι έναν υπάλληλο.

Η Paulson & Co., που ειδικεύεται σε επενδύσεις όπως εξαγορές και συγχωνεύσεις, κατάφερε να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο $300 εκατ. έως το 2003.

Κλείσιμο
Πλέον με τις θυγατρικές της Paulson Credit Fund και Paulson Advantage Plus Fund, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους $22,8 δισεκατομμυρίων ενώ έχει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείες όπως η Houghton Mifflin Harcourt, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cablevision Systems Corp , οι πετρελαϊκές Oasis Petroleum και η φαρμακευτική Mallinckrodt PLC.

Πρόσφατα, ο Paulson επέκτεινε τις δραστηριότητες του αποκτώντας τον έλεγχο του επενδυτικού fund Schroder με το οποίο πρόκειται να ιδρύσει στο Λουξεμβούργο το hedge fund,  Ucits με στόχο να εφαρμόσει τις στρατηγικές της  Schroder και άλλων funds σε μια πιο διευρυμένη αγορά.

Η Paulson & Co. που επέστρεψε στην κερδοφορία πέρυσι μετά από μεγάλες ζημίες το 2011 και το 2012, ανακηρύχθηκε hedge fund της χρονιάς για το 2013 στα βραβεία Absolute Return στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης