Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!

Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!

«Καμπανάκι» στο υπουργείο Οικονομικών - Ουρές σε εφορίες και λογιστικά γραφεία από επίδοξους δικαιούχους, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!
Σκηνές... ροκ εκτυλίσσονται από το πρωί της Τρίτης σε δεκάδες εφορίες της χώρας, καθώς και σε πολλά λογιστικά γραφεία.

Σκηνές ανάλογες με εκείνες που ζήσαμε το Νοέμβριο του 2009, με το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ή ακόμη παλαιότερα, σε πυρόπληκτες περιοχές, με το τριχίλιαρο για όσους δήλωναν... πυροπαθείς.

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των εφοριών, αλλά και εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, στα οποία προσφεύγουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να φτιάξουν τα χαρτιά τους, για να λάβουν το επίδομα από το πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι είναι ρομά, αλβανικής, πακιστανικής και οποιασδήποτε άλλης ξένης καταγωγής, που, λόγω του «ιδιαίτερου» -ας το πούμε κομψά- εργασιακού, φορολογικού και οικονομικού καθεστώτος στο οποίο κινούνται -όχι κατ' ανάγκην με επιλογή τους-, έχουν σαφές προβάδισμα σχεδόν από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα.

Κλείσιμο
Οι σκηνές θυμίζουν έντονα τα όσα έγιναν με το επίδομα που μοίραζε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Νοέμβριο του 2009 και ενώ η χώρα ήταν ήδη σε χρεοκοπία: άνθρωποι που δήλωναν ως κατοικία μία... σκηνή, ή ακόμη και ένα... δέντρο (εξ ου και το «σκηνίτες» και «δενδρίτες» που είχε κυκλοφορήσει τότε), λάμβαναν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη δόση του επιδόματος.

Σημειωτέον ότι τότε η δεύτερη δόση, εξαιτίας και του σχετικού θορύβου, καθώς δεν υπήρχε κάποια αξιόπιστη διαδικασία, αλλά και επειδή στο μεταξύ ξεκίνησαν τα περί οικονομικού προβλήματος της χώρας, δεν δόθηκε ποτέ.

Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα είναι εμφανής και πολλές εφορίες ενημέρωσαν ήδη το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες.

Και αυτό, κυρίως για το λόγο ότι εμφανίζονται δικαιούχοι άνθρωποι, που δεν κάνουν ποτέ φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι για λόγους, που σχετίζονται με οτιδήποτε άλλο.

Αν και ορισμένοι δεν αντέχουν και διαμηνύουν στο υπουργείο ότι, «αν ήταν να υποστούν τέτοιες θυσίες οι εργαζόμενοι, για να πάνε τα χρήματα σε καταυλισμούς ρομά, τουλάχιστον ας μας το πουν ανοιχτά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης