Επενδυτής προσφέρει 37 δισ. ευρώ για να αγοράσει το... Botox

Επενδυτής προσφέρει 37 δισ. ευρώ για να αγοράσει το... Botox

Ο επικεφαλής του hedge fund «Pershing Square», Μπιλ Άκμαν, ετοιμάζεται να εξαγοράσει την εταιρεία που παράγει την αντιρυτιδική φόρμουλα

Επενδυτής προσφέρει 37 δισ. ευρώ για να αγοράσει το... Botox
Το ποσό των 37 δισ. ευρώ (52 δισ. δολαρίων) ετοιμάζεται να προσφέρει ο επενδυτής Μπιλ Άκμαν σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Valean Pharmaceuticals για την εξαγορά της Allergan, της εταιρείας που κατασκευάζει το Botox. 

Την επιθετική κίνηση του Άκμαν με μια προσφορά που εκτιμάται ότι θα ξεπερνά κατά 30% την τιμή της μετοχής της Allergan, αποκάλυψαν οι Financial Times.

Κλείσιμο
Μετά τη διακίνηση της πληροφορίας αυτής που υποστηρίζει ότι είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωσή της, η μετοχή της Allergan εκτοξεύτηκε κατά 20%.

Η Allergan είχε το 2013 πωλήσεις 4.5 δισ. ευρώ - έναντι 4,2 δισ. ευρώ. που είχε η Valeant - και στην γκάμα των προϊόντων της, εκτός από το Botox, υπάρχουν εμφυτεύματα στήθους όπως και ένα προϊόν που υποστηρίζει ότι επιμηκύνει τις βλεφαρίδες. Η Valeant από την άλλη πλευρά, είναι μία παραδοσιακή φαρμακευτική που παράγει νευρολογικά και δερματολογικά φάρμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης