Οι ξένοι επενδυτές «αγκαλιάζουν» την αύξηση κεφαλαίου Εθνικής και Eurobank

Οι ξένοι επενδυτές «αγκαλιάζουν» την αύξηση κεφαλαίου Εθνικής και Eurobank

Αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ εγκρίνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας - Ανάδοχοι της αύξησης Goldman Sachs και Morgan Stanley - ΤΧΣ: Στρατηγικός επενδυτής στη Eurobank η κοινοπραξία Fairfax

Οι ξένοι επενδυτές «αγκαλιάζουν» την αύξηση κεφαλαίου Εθνικής και Eurobank
Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα «σηκώσει», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για την αύξηση της Εθνικής είναι πολύ μεγάλο και πηγές της αγοράς θεωρούν ότι θα καλυφθεί αμέσως, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ανάδοχοι της αύξησης θα είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στην οποία επρόκειτο να αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη.

Την ίδια ώρα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει, αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Eurobank, ότι ενέκρινε σήμερα την προσφορά που κατατέθηκε από Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται οι: Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie και Brookfield.

Οι επενδυτές συμφώνησαν να συνάψουν με την Eurobank «Συμφωνία Θεσμικού Επενδυτή» και δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής των νέων μετοχών με συνολικό ποσό ύψους 1,332 εκατ. ευρώ (το οποίο αντιπροσωπεύει το 47% της ΑΜΚ) στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΧΣ.
Κλείσιμο

Το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ, όπως ορίστηκε στις 12 Απριλίου 2014 από τη Γενική Συνέλευση της Eurobank, θα καλυφθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και µε δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς το πρώτο στάδιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank με τη δεσμευτική προσφορά ομάδας έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων Θεσμικών Επενδυτών. Προσδοκούμε στην πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια στην τελική τιμή που θα προσδιοριστεί από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Το συνεχιζόμενο ισχυρό ενδιαφέρον ποιοτικών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες καταδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης