Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία

Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία

Η ΗΔΙΚΑ έχει ήδη παραδώσει τις αποδοχές ύψους 28,2 δισ. ευρώ για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους από το Δημόσιο και 69 άλλους φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης

Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία
Την κατάργηση της διαδικασίας χορήγησης βεβαιώσεων αποδοχών σε συνταξιούχους από ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη στο πλαίσιο αυτής της απόφασης η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), έχει ήδη παραδώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) το αρχείο των συντάξιμων αποδοχών του έτους 2013 για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους από το Δημόσιο και 69 άλλους φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης συνολικού ύψους 28,2 δισ. ευρώ.

Έτσι οι συνταξιούχοι θα δουν το συγκεκριμένο ποσό να περιλαμβάνεται στην προσυμπληρωμένη ηλεκτρονική φορολογική δήλωση που υποβάλλεται μέσω του συστήματος Taxis.

Κλείσιμο
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν, επίσης, να επιβεβαιώσουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία από ηλεκτρονικές βεβαιώσεις στους δικτυακούς τόπους των ταμείων και της ΗΔΙΚΑ. (www.idika.gr).

«Άλμα προόδου» χαρακτήρισε το νέο σύστημα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και υπογράμμισε ότι σηματοδοτεί το «πέρασμα της λειτουργίας του υπουργείου Εργασίας «σε μια άλλη εποχή».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση με αυτή τη διαδικασία αντιμετωπίζεται φοροδιαφυγή ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω της απόκρυψης εισοδημάτων από συντάξεις και της έλλειψης διασταυρώσεων, ενώ παράλληλα, εξοικονομούνται 4 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της σχετικής γραφειοκρατίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης