Μειώσεις αποδοχών σχεδιάζει η διοίκηση της Alpha Bank

Μειώσεις αποδοχών σχεδιάζει η διοίκηση της Alpha Bank

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την Εμπορική - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που ζητούν εξίσωση προς τα πάνω

Μειώσεις αποδοχών σχεδιάζει η διοίκηση της Alpha Bank
Σε συμπίεση  των αποδοχών των εργαζομένων που προέρχονται από την Εμπορική τράπεζα ώστε να εξισωθούν με τους μισθούς  των εργαζομένων στην Alpha Bank  προσανατολίζεται  η διοίκηση της Alpha, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενιαίας μισθολογικής  πολιτικής. Σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, το προεδρείο του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) θα ζητήσει από τη διοίκηση να ανοίξει τα χαρτιά της για τις μειώσεις μισθών που σχεδιάζει.

Η τράπεζα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι από 1η Απριλίου θα ισχύει για όλο το προσωπικό της Alpha Bank η ενιαία μισθολογική πολιτική που έχει θεσπίσει η από 10.5.2012 επιχειρησιακή σύμβαση. Τη συγκεκριμένη σύμβαση είχε συνάψει η τράπεζα με το σύλλογο προσωπικού της Alpha.
 
Κλείσιμο
Οι 4000 εργαζόμενοι  της Εμπορικής έχουν τα τελευταία χρόνια υποστεί διπλή μείωση των μισθών: από την προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση και από την κλαδική σύμβαση. Υπολογίζεται πως από σωρευτικά οι μειώσεις είναι 15% χωρίς να υπολογιστούν οι πρόσθετες απώλειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό από φόρους, χαράτσια κ.α.

Ο σύλλογος τους προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις  σε περίπτωση που η τράπεζα επιμείνει στη μείωση των μισθών. Παράλληλα καλεί τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank να πάρει σαφή θέση για το θέμα.

«Δεν θα ανεχτούμε καμία μείωση αμοιβών. Δεν θα αποδεχτούμε καμία μονομερή και παράνομη ενέργεια» τονίζει ο πρόεδρος του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και προσθέτει «δεν θα αφήσουμε να χαθούν αυτά που κατακτήσαμε με αγώνες ετών. Δεν θα αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Στόχος μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha να αμείβονται ενιαία με εξίσωση προς τα πάνω».

Στο μεταξύ ,από την 1η Απριλίου έχει εκπνεύσει η μετενέργεια 7 κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με αποτέλεσμα να «ανοίγει» ο δρόμος  για μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Οι εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται πλέον από συμβάσεις , προέρχονται από  τις ιδιωτικές κλινικές, στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security), στις τεχνικές - μελετητικές εταιρείες, στις βιομηχανίες ζυμαρικών (για τους τεχνίτες), στα μεταλλεία - λιγνιτωρυχεία (για όλους τους απασχολουμένους) καθώς και των χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων λατομείων πέτρας και των χειριστών μηχανημάτων μεταλλείων λιγνίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης