Η Ουκρανία έφερε απώλειες στη Wall Street

Η Ουκρανία έφερε απώλειες στη Wall Street

Με διπλωματική και οικονομική απομόνωση προειδοποιεί ο Ομπάμα

Η Ουκρανία έφερε απώλειες στη Wall Street
Την σκυτάλη από τις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές πήρε η Wall Street με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 1% και τον Dow να χάνει μέχρι και 250 μονάδες, καθώς η απειλή ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σπρώχνει τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Dow και S&P σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση του τελευταίου μήνα κλείνοντας τελικά στις 16.168 μονα΄δες (-0,94%) και 1.846 μονάδες (-0,72%) αντίστοιχα. Ο Nasdaq στις 4.277 μονάδες με πτώση 0,72%.

Οι μετοχές των Ford Motor, General Motors και Toyota υποχώρησαν μετά τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων που ανακοίνωσαν για τον Φεβρουάριο. Κέρδη για την Newmont Mining μετά το σημερινό ράλι του χρυσού που σημείωσε άνοδο 2,2% στα 1.350 δολ/ουγγιά.

Το πετρέλαιο κέρδισε 2,3% στα 104,92 δολάρια/βαρέλι ενώ το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου στα 1,3733 (-0,2%).

Εντωμεταξύ, με διπλωματική και οικονομική απομόνωση προειδοποιεί τη Ρωσία ο Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι «βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας». Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η Ρωσία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο με τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, και διαμηνύει στο Κρεμλίνο ότι εν καιρώ αυτό θα αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης