Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα

Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα

Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων...

Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα
Τη βεβαιότητά του ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα, αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν στα μέσα του 2014, αν πρέπει να βοηθήσουν και πάλι την Ελλάδα, «αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε».

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Bild» -η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα- ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη εκ μέρους της της προεδρίας της ΕΕ καθώς, όπως είπε, θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, «η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως τα ενθαρρυντικά σχόλια του Σόιμπλε διατυπώθηκαν, ενώ η κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν σήμερα το πρωί στόχος πυροβολισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης