Σύσκεψη για την προστασία της ηλεκτροδότησης των ασθενέστερων νοικοκυριών

Σύσκεψη για την προστασία της ηλεκτροδότησης των ασθενέστερων νοικοκυριών

Μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην κυβερνητική σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας

Σύσκεψη για την προστασία της ηλεκτροδότησης των ασθενέστερων νοικοκυριών
Σύσκεψη για την εφαρμογή του σχεδίου που αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας για την προστασία των ασθενέστερων νοικοκυριών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλλοντος υπό τον Γιάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος προαναγγέλοντας τη δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.

Κλείσιμο
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανιάτης ναι μεν τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ δεν παραγνωρίζονται αλλά «βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης