Οργή Στουρνάρα για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις των Βρυξελλών

Οργή Στουρνάρα για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις των Βρυξελλών

«Όποιος μιλάει για την Ελλάδα να έχει το θάρρος να το κάνει επωνύμως. Δεν μας χωρίζουν μίλια αλλά μέτρα» - «Θα πάμε για σκι και μετά θα δούμε με τους Έλληνες» η απίστευτα προκλητική δήλωση αξιωματούχου του Eurogroup που προκάλεσε την μήνη του υπ. Οικονομικών

Οργή Στουρνάρα για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις των Βρυξελλών
Σε μια απίστευτη πρόκληση που δείχνει άνθρωπο που δεν έχει συναίσθηση της κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα προχώρησε την Τρίτη το απόγευμα ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup, την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη οι συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες το ανώτατο αυτό στέλεχος, αφού αρχικά εκτίμησε ότι «δεν είναι καλή η πορεία των διαπραγματεύσεων», συμπληρώνοντας ότι αυτές θα μπορούσαν - από τεχνικής άποψης - να ολοκληρωθούν ακόμα και τον Ιανουάριο, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανερυθρίαστα: «Μπορούμε πρώτα να πάμε για σκι και μετά θα δούμε με τους Έλληνες».

Το ίδιο στέλεχος, μάλιστα, εκτίμησε ότι την Ελλάδα και την Τρόικα την χωρίζουν «δισεκατομμύρια ή μίλια» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της διαφωνίας που υπάρχει στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση και αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσον θα εκταμιευθούν εγκαίρως οι επόμενες δόσεις των δανείων, λέγοντας μάλιστα:«στενεύουν τα περιθώρια».

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρθηκε στη «βραδεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα, λέγοντας πως αυτή δεν προκαλεί καν έκπληξη στις Βρυξέλλες: «Το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Είναι πάντα καλό να είναι κανείς εντός χρονικών ορίων, παρά να καθυστερεί. Κάθε καθυστέρηση είναι ένα πρόβλημα. Μικρή καθυστέρηση σημαίνει μικρά προβλήματα και μεγάλη καθυστέρηση σημαίνει μεγάλα προβλήματα και αποτελεί σημαντική απώλεια για το δυναμισμό του προγράμματος».

Άμεση και οργίλη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης και μάλιστα, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις που έχουμε εδώ με την τρόικα να έχει το θάρρος να το πει με το όνομά του», ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει απαντώντας στον ανώνυμο παράγοντα ότι «δεν μας χωρίζουν μίλια, αλλά μέτρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης