Στους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους η Γερμανία

Στους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους η Γερμανία

«Ξεπλένει» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ - Στη 41η θέση η Κύπρος

Στους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους η Γερμανία
Στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου συγκαταλέγεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη παραοικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle
Κλείσιμο
, η Γερμανία θεωρείται, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ένα Ελντοράντο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την Κύπρο να βρίσκεται στην 41η θέση.

Στον «Πίνακα Σκιωδών Οικονομιών» πρωτοστατούν η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στην 6η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Γερμανία, παρότι, σε ό,τι αφορά στο λεγόμενο «δείκτη μυστικότητας» το Βερολίνο βρίσκεται μόλις στην 59η θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ, χρήματα που προέρχονται κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από διεφθαρμένους πολιτικούς από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, πρόκειται για χρήματα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη αυτών των χωρών. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, μεταξύ 33 αφρικανικών κρατών, διαπιστώνει ότι τη δεκαετία του ΄70 «εξαφανίστηκαν» από τις χώρες αυτές περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης