50% πάνω από τους στόχους τα φορολογικά έσοδα τον Σεπτέμβριο

50% πάνω από τους στόχους τα φορολογικά έσοδα τον Σεπτέμβριο

Τα έσοδα από τη φορολογία των φυσικών προσώπων ανήλθαν τον Σεπτέμβριο στα 1,12 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου στόχου 770 εκατ. ευρώ

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris!
 50% πάνω από τους στόχους τα φορολογικά έσοδα τον Σεπτέμβριο
Αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τους στόχους του Μνημονίου ήταν τα έσοδα που εισέπραξαν οι εφορίες τον Σεπτέμβριο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
 
Στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καταδεικνύουν πως τα έσοδα από τη φορολογία των φυσικών προσώπων ανήλθαν τον Σεπτέμβριο στα 1,12 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου στόχου 770 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική αυτή διαφορά σχετίζεται με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων και την καθυστερημένη εκκαθάριση των δηλώσεων.

Συνολικά στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013 τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων διαμορφώθηκαν σε 5,45 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 9μηνου 5,65 δισ. ευρώ.

Υπέρβαση του στόχου σημειώθηκε και στους φόρους που κατέβαλαν τον Σεπτέμβριο τα νομικά πρόσωπα και οι οποίοι ανήλθαν στα 210 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 157 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο από τα νομικά πρόσωπα οι εφορίες έχουν εισπράξει συνολικά 1,1 δισ. ευρώ, περίπου 70 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον στόχο του Μνημονίου.
Κλείσιμο

Υστέρηση κατεγράφη τον Σεπτέμβριο στα έσοδα από τον ΦΠΑ, καθώς οι συνολικές εισπράξεις ανήλθαν σε 865 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 950 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο 2013 τα έσοδα από τον ΦΠΑ ανήλθαν σε 10,15 δισ. ευρώ, υπολειπόμενα έναντι του στόχου για έσοδα 10,21 δισ. ευρώ.

Από τους ειδικούς φόρους καταναλώσεως το Δημόσιο εισέπραξε τον Σεπτέμβριο 565 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 686 εκατ. ευρώ, ενώ στο 9μηνο τα έσοδα από την πηγή αυτή ανήλθαν σε 5,74 δισ. ευρώ, σημειώνοντας υστέρηση έναντι του στόχου για έσοδα 6,24 δισ. ευρώ.

Από τους φόρους στην περιουσία οι εφορίες εισέπραξαν τον Σεπτέμβριο 222 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για εισπράξεις 285 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο 2013 συνολικά εισέπραξαν  2,01 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 1,95 δισ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης