«Les Echos»: Η Ελλάδα το νέο επενδυτικό Ελντοράντο

«Les Echos»: Η Ελλάδα το νέο επενδυτικό Ελντοράντο

«Η Ελλάδα επιστρέφει με νέες ιδέες. Η απόδειξη; Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων προχωρά» υπογραμμίζει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας

ΕΕ: Παροχή βοήθειας ύψους 14,5 εκατ. ευρώ στην Αϊτή
«Les Echos»: Η Ελλάδα το νέο επενδυτικό Ελντοράντο
«Η Ελλάδα ανοίγει την όρεξη των επενδυτών» αναφέρει η γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» η οποία υποστηρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. «Από την αρχή του έτους πολλοί διεθνείς επενδυτές επισκέφτηκαν την Ελλάδα υποστηρίζοντας πως η χώρα παρουσιάζει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Μαρκ Μόμπιους ένας γκουρού των αναδυόμενων οικονομιών που διαχειρίζεται κεφάλαια 40 δισ. δολαρίων βρέθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα σύμφωνα με την Wall Street Journal» αναφέρει το δημοσίευμα.   

Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα ο Μαρκ Μόμπιους είναι διατεθειμένος να επενδύσει σε ελληνικές επιχειρήσεις για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. «Η Ελλάδα επιστρέφει με νέες ιδέες.

Η απόδειξη; Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων προχωρά» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως οι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για τον τραπεζικό τομέα αλλά και για ελληνικές βιομηχανίες.  

Τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας είναι πολλά, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς η απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010, ενώ η Morgan Stanley σε πρόσφατη έκθεσή της ανέφερε πως «οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία παρά το γεγονός πως δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν προσχώρησαν πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς και η αυστηρή πολική λιτότητας αναμένεται να περιοριστεί».
Κλείσιμο

Με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα φαίνεται να επιστρέφει σταδιακά στην ομαλότητα, αλλά προς το παρόν μόνο οι τολμηροί επενδυτές προτιμούν την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι περιμένουν.  

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης