«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις!

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις!

Eπίσημη παραδοχή ότι οι υπολογισμοί στις μειώσεις συντάξεων δεν έγιναν σωστά

Τράκαρε με τη Μαζεράτι του ο Μελ Γκίμπσον
«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις!
Αλαλούμ και λάθη στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων παραδέχεται επισήμως το ΙΚΑ και προαναγγέλλει ότι στις περιπτώσεις που αδίκως έγιναν μειώσεις συντάξεων, τα παρακρατηθέντα ποσά θα επιστραφούν αναδρομικά και μάλιστα αν πρόκειται για μικροποσά, η επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων θα γίνει σε μια δόση, ενώ τυχόν μεγαλύτερα ποσά θα επιστραφούν σε περισσότερες δόσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, θα γίνει και επανέλεγχος σε συνταξιούχους που είχαν μικρότερες από τις προβλεπόμενες μειώσεις και εκεί τα ποσά που δεν κρατήθηκαν θα αφαιρεθούν σε δόσεις από τις μηνιαίες τους αποδοχές.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών γίνεται μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του ιδρύματος Ρ. Σπυρόπουλο ο οποίος απέστειλε χθες μάλιστα σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ.

Κλείσιμο
Στο έγγραφο αυτό γίνεται για πρώτη φορά επίσημη παραδοχή ότι οι υπολογισμοί στις μειώσεις συντάξεων δεν έγιναν σωστά και θα πρέπει να επιστραφούν ποσά στους συνταξιούχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης