Κέρδη 2,7 δισ. ευρώ για την Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο

Κέρδη 2,7 δισ. ευρώ για την Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο

Εισροές καταθέσεων 1 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα το β΄ 3μηνο - Στο 31,8% ο δείκτης καθυστερήσεων, με μειούμενο ρυθμό αυξήσεως

«Παντρεύτηκε» η Katy Perry, «χωρίζουν» οι Beckham
Κέρδη 2,7 δισ. ευρώ για την Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο
Καθαρά κέρδη 2,732 δισ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Bank κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2,64 δισ. ευρώ.

Εάν εξαιρεθεί η υπεραξία 2,6 δισ. ευρώ της Emporiki, τα κέρδη της τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο διαμορφώνονται στα 126,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 462 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε:

- Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) 13,9%, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της Αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου Ευρώ 4.571 εκατ. Οι εγγραφές από τους ενασκήσαντες δικαιώματα προτιμήσεως και προεγγραφής υπερέβησαν το 165%, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ζήτηση.

- Ο δείκτης μοχλεύσεως σύμφωνα με τη Βασιλεία ΙΙΙ ανέρχεται περίπου σε 9,4%2 υπερβαίνοντας το τριπλάσιο του εκτιμώμενου ελάχιστου ορίου.
Κλείσιμο

- Η ολοκλήρωση της επαναγοράς υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως τον Μάιο 2013, οδήγησε σε κέρδη 103 εκατ. ευρώ προ φόρων.

- Μείωση της χρηματοδότησης από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας («ELA»), κατά Ευρώ 2,7 δισ. το β’ τρίμηνο 2013 σε Ευρώ 4 δισ. Η χρηματοδότηση συνολικά από τις Κεντρικές Τράπεζες ανήλθε σε 17,9 δισ., στο τέλος Ιουνίου 2013.

- Περαιτέρω αύξηση των υπολοίπων των καταθέσεων το β’ τρίμηνο 2013 σε Ευρώ 42 δισ., με εισροές από τον ιδιωτικό τομέα Ευρώ 1 δισ. στην Ελλάδα. Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις ανήλθε σε 127,3%.

- Δείκτης καθυστερήσεων στο 31,8%, παρουσιάζοντας μειούμενο ρυθμό αυξήσεως των καθυστερήσεων, οι οποίες ανήλθαν σε Ευρώ 791 εκατ. το β’ τρίμηνο έναντι Ευρώ 943 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013.

- Οι σωρευτικές προβλέψεις ανήλθαν σε Ευρώ 10,4 δισ., αντιστοιχώντας σε 16,3% του δανειακού χαρτοφυλακίου και αντανακλώντας έναν δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 51%.

- Υπογραφή συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενεργειών για την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου και την προσήλωσή μας στην επανασχεδίαση των δραστηριοτήτων μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί έναντι τιμήματος Ευρώ 82 εκατ., ενώ η συναλλαγή θα είναι ουδέτερη κεφαλαιακά για την Alpha Bank. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το γ’ τρίμηνο 2013.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης