Σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία τίθενται ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία τίθενται ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Στόχος να καταστούν βιώσιμες και να ιδιωτικοποιηθούν εντός του 2014 - Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος Αυγούστου

Σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία τίθενται ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ
Την αναδιάρθρωση εν λειτουργία των κρατικών εταιριών Ελληνικά  Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση.

Η διαδικασία ξεκινά με την πρόσκληση προς εξειδικευμένους ανεξάρτητους συμβούλους για να παρέχουν τη βοήθειά τους ώστε με τη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων να διερευνηθούν «υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης».

Στόχος της κυβέρνησης όπως προκύπτει από την ανακοίνωση είναι μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης να καταστούν βιώσιμες ώστε ακολουθήσει η ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή – αν αυτό δεν καταστεί δυνατό – να πωληθούν επιμέρους στοιχεία του ενεργητικού τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Τα πορίσματα των συμβούλων θα πρέπει να έχουν κατατεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν έως το τέλος Αυγούστου για να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2013, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης