Reuters: Το σενάριο η Ελλάδα να ορθοποδήσει είναι ουτοπικό

Reuters: Το σενάριο η Ελλάδα να ορθοποδήσει είναι ουτοπικό

«Η Ελλάδα «γλίτωσε» προς το παρόν- Αλλά για πόσο;» - «Κλωτσάνε το πρόβλημα στο μέλλον εδώ και μήνες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία», καταλήγει



Reuters: Το σενάριο η Ελλάδα να ορθοποδήσει είναι ουτοπικό
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, καθώς όπως επισημαίνεται  η Ελλάδα μπορεί να γλίτωσε από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, αυτή η «ευφορία» όμως μπορεί να είναι προσωρινή...

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ειδικά ότι η επίσκεψη της Τρόικα τον Σεπτέμβριο, όπου επιστρέφει για να βάλει στο τραπέζι τη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό, αυξάνει το φάσμα για περισσότερες περικοπές λιτότητας, που μπορούν να πυροδοτήσουν μια νέα πολιτική κρίση.

«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά», υποστηρίζει ο Φρέντρικ Ερικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα».

«Κλωτσάνε το πρόβλημα στο μέλλον εδώ και μήνες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης...», καταλήγει. 


Κλείσιμο







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης