Απώλειες 2% στην εβδομάδα για τους δείκτες της Wall Street

Απώλειες 2% στην εβδομάδα για τους δείκτες της Wall Street

Ο Dow Jones μετά τις απώλειες 350 μονάδων το τελευταίο διάστημα, κέρδισε 41 μονάδες κλείνοντας στις 14.799 μονάδες με άνοδο 0,28%.

Απώλειες 2% στην εβδομάδα για τους δείκτες της Wall Street
Mεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street  μετά από ένα διήμερο ισχυρών πιέσεων και απωλειών, έπειτα από τις ανακοινώσεις του Ben Bernanke ότι η Fed μπορεί να πατήσει “φρένο” από την τρέχουσα χρονιά και για το 2014.

Ο Dow Jones μετά τις απώλειες 350 μονάδων το τελευταίο διάστημα, κέρδισε 41 μονάδες κλείνοντας στις 14.799 μονάδες με άνοδο 0,28%.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% για να κλείσειστις 1592 μονάδες  ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρέμεινε σε αρνητικό πρόσημο με απώλειες 0,23% στις 3357 μονάδες.

Στο σύνολο της εβδομάδας ο S&P 500 υποχώρησε 2,1% ο Dow 1,8% και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,9%. Εντωμεταξύ τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να ξεπεράσει ακόμα και το φράγμα του 2,5%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011.

“Υπήρξε ένα μέρος της αγοράς που ξαφνιάστηκε από το επιθετικό χρονοδιάγραμμα που έδωσε η Fed (για τη μείωση του προγράμματος τυπώματος χρήματος), όμως, δεν νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται υπερβολικά αρνητικό”, δηλώνει στο Bloomberg ο  Henk Potts, στρατηγικός αναλυτής της μονάδας Wealth της Barclays στο Λονδίνο, η οποία διαχειρίζεται 282 δισ. δολάρια. “Η αμερικανική οικονομία θα σηκώνει μόνη της τώρα το βάρος της ανάκαμψης, αντί να στηρίζεται σε τεχνητά μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Βραχυπρόθεσμα, αυτό πλήττει το κλίμα, όμως, μακροπρόθεσμα, συστήνουμε στους πελάτες μας να εκμεταλλεύονται την εξασθένιση των αγορών για να προχωρήσουν σε αγορές”.

Πραγματικά, ο S&P 500 υποχώρησε την Πέμπτη κατά 2,5%, εν μέσω ενός διεθνούς sell off, καθώς η Fed άφησε να φανεί ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει το τύπωμα χρήματος από το Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο
Ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση 4,9% από τις 21 Μαΐου, όταν η αγορά άρχισε να ανησυχεί για επιβράδυνση στην ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις γύροι τυπώματος χρήματος της Fed οδήγησαν σε ένα πενταετές bull market και στην άνοδο του S&P 500 κατά 147% από τα χαμηλά του 2009.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης