Ποια είναι η νέα γγ του υπουργείου Οικονομικών

Ποια είναι η νέα γγ του υπουργείου Οικονομικών

Είχε λιποθυμήσει από την ένταση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, μπροστά στον Πολ Τόμσεν

Ποια είναι η νέα γγ του υπουργείου Οικονομικών
Η τελευταία ταινία που είδε προ τριών μηνών στο σινεμά για να χαλαρώσει η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ήταν το SkyFall του James Bond. 

Μάλιστα, και σε εκείνη την προβολή δεν πήγε με την οικογένειά της, αλλά παρέα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τους στενούς του συνεργάτες Βασίλη Μαστροκαλο και Πάνο Τσακλόγλου, όπως επίσης και τη γραμματέα του υπουργού, Αλίκη Δουλή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η κυρία Παπακωνσταντίνου είχε γίνει διάσημη στο πανελλήνιο, όταν δημοσιοποιήθηκε η λιποθυμία της μπροστά στον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Είχε λιποθυμήσει λόγω της έντασης στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που κράτησαν πάνω από δέκα ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Τώρα λοιπόν, η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αναλαμβάνει γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Μέργου και παράλληλα διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Μπαίνω στο Γενικό Λογιστήριο στις 8 το πρωί και βγαίνω τα μεσάνυχτα. Βλέπω τις κόρες μου μόνο το χάραμα, όταν ξυπνούν για το σχολείο. Ευτυχώς που ο μπαμπάς τους με στηρίζει» είχε εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξλη της η κυρία Παπακωνσταντίνου.
Κλείσιμο

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου διαθέτει εμπειρία στα χρηματοοικονομικά ζητήματα από την εποχή που  υπηρετούσε στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Η κυρία Παπακωνσταντίνου συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις  που προετοιμάζουν τις ελληνικές θέσεις, αλλά και σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται με την Τρόικα.

Μαζί με τον Χρήστο Σταϊκούρα  και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, έχουν την ευθύνη να προτείνουν περικοπές στο Δημόσιο και να τις εφαρμόσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης