Τι είναι το «Secret Cinema» και γιατί θεωρείται η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία

Τι είναι το «Secret Cinema» και γιατί θεωρείται η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία

Τα εισιτήρια, τα οποία γίνονται ανάρπαστα, φτάνουν τα 100 ευρώ

Τι είναι το «Secret Cinema» και γιατί θεωρείται η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία
Η εταιρεία ψυχαγωγίας «Secret Cinema» έχει εισάγει στο Λονδίνο μια νέα τάση διασκέδασης, βασισμένη στις κλασικές κινηματογραφικές ταινίες, χρεώνοντας μάλιστα το εισιτήριο με 100 ευρώ.

Η εμπειρία, ωστόσο, που αποκομίζουν οι θεατές φαίνεται πως τους αποζημιώνει με το παραπάνω. Όπως εξηγεί ο ιδρυτής του «Secret Cinema», Fabien Riggall: «Αντί να παρακολουθείς μια ταινία, τη ζεις». Ο ίδιος τόνισε ότι προσφέρεται στο κοινό μια «άκρως θεατρική εμπειρία
».

Το κοινό φαίνεται ενθουσιασμένο από το «Secret Cinema», καθώς οι παραστάσεις σημειώνουν τρομακτική επιτυχία. Ενδεικτικό είναι ότι τέσσερις παραστάσεις τους τελευταίους 18 μήνες κατάφεραν να προσελκύσουν 180.000 ανθρώπους.
Κλείσιμο



Όσον αφορά την οργάνωση των παραστάσεων, βασίζεται σε άκρα μυστικότητα. Άλλωστε το σλόγκαν της εταιρείας είναι «Μην το Πεις σε Κανέναν». Ο κάτοχος κάθε εισιτηρίου παίρνει επίσης μαζί τα στοιχεία μιας μυστικής ταυτότητας, καθώς και πληροφορίες του τι ακριβώς πρέπει να φορέσει στην παράσταση. Οι πληροφορίες και οι οδηγίες «κρύβονται» σε διάφορα μυστικά μηνύματα.

Τη βραδιά της παράστασης, η οποία συνήθως οργανώνεται σε εγκαταλελειμμένους χώρους που έχουν μετατραπεί σε σκηνικό ταινίας, οι θεατές παίρνουν μέρος στην ίδια την ταινία. Ηθοποιοί, που υποδύονται τους ρόλους της εκάστοτε ταινίας, ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετάσχει ενεργά, ενώ του δίνουν και αποστολές που έχουν σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης.



Συγκεκριμένα, στην παράσταση του «Dirty Dancing», το εισιτήριο κόστιζε 90 ευρώ και παραβρέθηκαν 30.000 άτομα. Οι θεατές ήταν όλοι ντυμένοι με ρούχα εποχής, ενώ στο πλαίσιο του σόου προσφέρθηκαν μαθήματα χορού και οργανώθηκαν παιχνίδια από την ταινία. Η επιτυχία που σημείωσε η παράσταση ήταν τόσο μεγάλη, που το «Dirty Dancing» σκαρφάλωσε στο top 10 του βρετανικού box office 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ανάλογη επιτυχία σημείωσαν οι παραστάσεις της ταινίας «Shawshank Redemption» και «Star Wars».



O Riggall εξήγησε στο «CNNMoney» πως: «Νομίζω πως οι άνθρωποι διψούν για κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν ζωντανοί και να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, το να κάνεις κάτι μυστικό αυτές τις μέρες και σε αυτήν την εποχή είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θυμίζει λίγο μυστήριο». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Αν μπορείς να φέρεις 20.000 άτομα σε μια παράσταση που δεν έχουν ιδέα τι θα δουν, τότε μπορείς να αλλάξεις συνολικά τον τρόπο, με τον οποίο φτιάχνονται οι ταινίες».

Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της το 2003, ενώ μετά τη μεγάλη επιτυχία ο Riggall σκέφτεται να επεκτείνει το «Secret Cinema» και σε άλλες χώρες. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης