Ρωσία: Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την αρχαία Ελλάδα

Ρωσία: Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την αρχαία Ελλάδα

Τη λογοτεχνία στην αρχαία Ελλάδα βάζει στο "μικροσκόπιο" ο διαγωνισμός με τίτλο "Σελίδες της Αρχαιότητας" που προκηρύχθηκε στη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016

Ρωσία: Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την αρχαία Ελλάδα
 Όπως εξηγεί η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας Δώρα Γιαννίτση "με εταίρους της Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, τη γνωστή εφημερίδα 'Επιχειρήματα και Γεγονότα', την εφημερίδα 'Επισκόπηση Βιβλίων', το Ίδρυμα 'Πολιτιστική Πρωτοβουλία και την εταιρεία κρουαζιέρας 'Mediteran" θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία κινήτρων για τη βέλτιστη γνωριμία της ιστορικής και λογοτεχνικής κληρονομιάς του ελληνικού κόσμου".   

Σύμφωνα με την κ. Γιαννίτση, στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όποιο επιθυμούν -μεταξύ αυτών μαθητές και φοιτητές. Τα επιμέρους θέματα εστιάζουν στη λογοτεχνία της αρχαίας Ελλάδας - "Λύσανδρος και Αλκιβιάδης", διαγωνισμός στο λογοτεχνικό διήγημα για τους ήρωες του Πελοποννησικού Πολέμου, "Αργοναύτες", διαγωνισμός στο διήγημα ή ποίημα και "Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας", κατηγορία διαγωνισμού αποκλειστικά για τους μαθητές σχολείων μέσης εκπαίδευσης.   

"Στόχος της τρίτης κατηγορίας αποτελεί το κέντρισμα του ενδιαφέροντος των μαθητών για τον αρχαίο ελληνικό μύθο, η άντληση διδαγμάτων από τον φιλοσοφικό ιστό τους, η μεταλαμπάδευση στο χαρτί της κατανόησης των διαχρονικών μηνυμάτων τους και πανανθρώπινων αξιών τους και οι παραλληλισμοί με τη σύγχρονη πραγματικότητα" σημείωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας.   

Κλείσιμο
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων - εργασιών στον διαγωνισμό λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2016 και το πρώτο βραβείο αφορά σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο ή το Ιόνιο μέσα στο 2016. "Θεωρούμε ότι η δραστήρια συμμετοχή των Ρώσων φιλελλήνων και οι κοινές προσπάθειες θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε το 2016 αποτελέσει πραγματικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας" υπογραμμίζει η κ. Γιαννίτση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης