Φεστιβάλ Βωβούσας: Πινγκ-πόνγκ στην ελληνική επαρχία

Φεστιβάλ Βωβούσας: Πινγκ-πόνγκ στην ελληνική επαρχία

Κάπου κοντά στο Ζαγόρι ένα εξαιρετικό Φεστιβάλ, ξεπηδά σαν... βωή

Φεστιβάλ Βωβούσας: Πινγκ-πόνγκ στην ελληνική επαρχία

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει.

Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που τη περιτριγυρίζουν, τη καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη θεσμοθέτηση ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία. 
Κλείσιμο

Επίσης το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο βαθιές έννοιες που είναι κενές νοήματος αν δε προσδιορίσουμε ότι αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις. 

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο. Μέσα από εκδηλώσεις και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά, στοχεύουμε να προσελκύσουμε εκτός από το φιλότεχνο κοινό, και τις οικογένειες που θα επιλέξουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό το βουνό & το ποτάμι.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις κα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ με γενική θεματολογία γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όμως ορεινό και με ανάλογη θεματολογία κανένα. 

Και μέσα σε όλα... ένα τουρνουά πινγκ-πονγκ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου ξεκινώντας στις 10.00 το πρωί και οι συμμετέχοντας θα χωριστούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών-γυναικών):

Παιδιά μέχρι 12 ετών
Έφηβοι 12 έως 15 ετών
Γενική κατηγορία 15 και άνω



Δηλώστε συμμετοχή στο 6976682762 (Βραζιτούλης Νίκος). Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης