Δείτε ποιες συναυλίες και παραστάσεις αναβάλλονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Δείτε ποιες συναυλίες και παραστάσεις αναβάλλονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Οι ανακατατάξεις στο πρόγραμμα των συναυλιών και παραστάσεων, εξαιτίας του δημοψηφίσματος

Δείτε ποιες συναυλίες και παραστάσεις αναβάλλονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων
Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, την Κυριακή 5 Ιουλίου, παραστάσεις, συναυλίες αλλά και φεστιβάλ αναβάλλονται, μέχρι νεωτέρας. Το έργο «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα δεν θα ταξιδέψει σε Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα και Βόλο, τις ημέρες που είχαν προγραμματιστεί, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν θα δώσουν απόψε συναυλία στον Βόλο ενώ το Φεστιβάλ Φιλίππων αλλάζει την ημέρα της πρεμιέρας του.

Αναλυτικά:

«Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 2 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 4 Ιουλίου) και Δελφούς (Κυριακή 5 Ιουλίου), λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση από τους διοργανωτές για τις νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις παραπάνω πόλεις.

Κλείσιμο
Ο Γιάννης Κακλέας διερευνά τη σκηνική αριστοφανική φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

«Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα. Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!», σημειώνει ο σκηνοθέτης για την παράσταση.

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην Πάτρα

Για απόψε το βράδυ, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ήταν προγραμματισμένη η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Πάτρα. Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η συναυλία, αναβάλλεται, λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή.

Τα εισιτήρια που έχουν προπωληθεί μπορούν να επιστραφούν από την Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα όσοι τα έχουν προμηθευτεί δεν έχουν παρά να τα επιστρέψουν  στο σημείο προπώλησης από το οποίο τα αγόρασαν.

Αλλάζει η ημερομηνία της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Φιλίππων
Λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Εκκλησιάζουσες» , μεταφέρεται μια ημέρα νωρίτερα. Έτσι, αντί για 4 και 5 Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι παραστάσεις θα δοθούν στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Το Εθνικό Θέατρο κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Φιλίππων, με το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες», σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη. Μια πολιτική κωμωδία, όπου ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος. Μαζί του ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πάνος Βλάχος, ο Λαέρτης Μαλκότσης ενώ τη μουσική υπογράφει Κωστής Μαραβέγιας.
 
Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Γαβαλά. Οι μουσικοί και οι στίχοι του Κωστή Μαραβέγια.

Ερμηνεύουν: Πάνος Βλάχος,  Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης,  Θανάσης Ισιδώρου
Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος,  Δανάη Σκιάδη και Γιωργής Τσουρής

Χορός: Χριστέλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου

«Αμάρτησα για το παιδί σου»
Οι προγραμματισμένες παραστάσεις σε Ηλιούπουλη (Τρίτη 30 Ιουνίου), Νέα Μάκρη (Σάββατο 4 Ιουλίου), Νίκαια (Δευτέρα 6 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις της κωμωδίας των Ray και Michael Cooney «Αμάρτησα για το Παιδί σου» σε Ηλιούπουλη (Τρίτη 30 Ιουνίου), Νέα Μάκρη (Σάββατο 4 Ιουλίου), Νίκαια (Δευτέρα 6 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης, αφηγείται την θεότρελη ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού, του Τάκη και της Ναταλίας, που επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδί.  Γεμάτοι αγωνία , ετοιμάζονται να υποδεχτούν την υπεύθυνη υιοθεσιών κ. Σούλη προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της και να πάρουν την έγκριση της για την υιοθεσία.

Όλα αλλάζουν όμως όταν κάνει την εμφάνισή του ο δεύτερος αδελφός του Τάκη, ένας χαριτωμένος και καλοκάγαθος απατεωνίσκος, ο Μάκης, ο οποίος δανείστηκε το βανάκι της  δουλειάς του Τάκη για το Σαββατοκύριακο και φέρνει από τα Τίρανα παράνομα τσιγάρα, κούτες με ουίσκυ και… δυο κρυμμένους λαθρομετανάστες.

Το βανάκι αλλά και το σπίτι του Τάκη, γίνονται στόχος ενός «περίεργου» νεαρού αστυνομικού, που κάνει περιπολία στην περιοχή και όλα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν παράλληλα ο μικρότερος αδελφός, ο Σάκης, που εργάζεται ως  τραυματιοφορέας, φέρνει στο σπίτι μια σακούλα με ένα πτώμα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να το θάψει στον κήπο του ζευγαριού, ώστε να πέσει η  αξία του σπιτιού.

Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς ο Τάκης προσπαθεί να κρύψει από την ανυποψίαστη σύζυγό του τα λαθραία, το πτώμα, αλλά και τους  δύο λαθρομετανάστες, τον αστυνομικό, αλλά και την αμείλικτη κ. Σούλη.

Η δράση χτυπάει κόκκινο όταν στο τέλος, καταφθάνει ο Φρέντι, ένας Ρώσος εγκληματίας που τους εκβιάζει και κάτω από την απειλή του όπλου συμβαίνει το απροσδόκητο.

Παίζουν: Σωτήρης Καλυβάτσης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ζήσης Ρούμπος,
Μαρία Ανδρούτσου, Γιάννα Ζιάννη, Πετρούλα Χρήστου, Αιμίλιος  Ράφτης,
Βασίλης Γιακουμάρος και ο Μάρκος Λεζές.
Το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο, ακυρώνεται εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

«Jesus Christ Superstar»
Το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο, ακυρώνεται εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Ben Forster έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το μιούζικαλ ακυρώνεται στην Αθήνα, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Ήμουν....».

Οι συναυλίες του φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

Οι προγραμματισμένες συναυλίες για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015 : Αλεξάνδρα Κόνιακ (Τετάρτη 1 Ιουλίου), Project «The Stones Addiction» (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Γιάννης Σαββιδάκης (Δευτέρα 6 Ιουλίου), Βαγγέλης Κορακάκης (Τετάρτη 8 Ιουλίου), «To τέλειο έγκλημα» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, με την Παυλίνα Βουλγαράκη, την Νεφέλη Φασουλή, την Μαντώ Παναγιώτη και τους Γιώργο Παλαμιώτη και Νίκο Παπαβρανούση (Δευτέρα 13 Ιουλίου) αναβάλλονται επίσης, λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.












 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης