Ο Ξυδάκης «ξήλωσε» σε μια νύχτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Ο Ξυδάκης «ξήλωσε» σε μια νύχτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πιστός στο δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ο Νίκος Ξυδάκης «κατήργησε» με διαδικασίες εξπρές πέντε από τα επτά μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ- Τα απερχόμενα μέλη ενημερώθηκαν για την παύση των καθηκόντων τους από τις εφημερίδες!

Ο Ξυδάκης «ξήλωσε» σε μια νύχτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ
Με τον ίδιο τρόπο που «καρατόμησε» το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, ανήμερα της «μαύρης» επετείου της 21ης Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, «ξήλωσε» μέσα σε μία νύχτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, το οποίο στεγάζει το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Σήμερα το πρωί, στις 27 Μαΐου, ο Νίκος Ξυδάκης δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ) την πρόωρη αντικατάσταση των μελών του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ. Χωρίς να έχει προγηθεί καμία ανακοίνωση ή ενημέρωση, τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ έμαθαν για την... εκπαραθύρωσή τους από τις εφημερίδες! 

Σύμφωνα με «τα Νέα» άγνοια δήλωναν και οι συνεργάτες του Νίκου Ξυδάκη, που ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν εξ απίνης από την αψυχολόγητη κίνηση του υπουργού. Όπως υποστηρίζουν δεν γνωρίζουν πώς διορίστηκε νέο ΔΣ.

Κλείσιμο
Πιστός στο δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ο Νίκος Ξυδάκης «κατήργησε» μέσα σε μία νύχτα, πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ, τους:  Ειρήνη (Ήρα) Ράλλη – Βαλσαμάκη, τη Μαγδαληνή Μπέλλα- Καλλιτσάντση, την Σοφία Στάικου, την Μαρία Χ. Χατζηνάσιου, τον Ελευθερίο Κουλιεράκη. Στις θέσεις τους παραμένουν  ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Λούκος και το μέλος Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος.

«Μένω άναυδη! Δεν μου ζητήθηκε ποτέ να παραιτηθώ, παρά το γεγονός ότι είχα επανειλημμένως ρωτήσει τόσο τον ίδιο τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο όσο και τους συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ξυδάκη αν έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο και με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι τέτοιο», δήλωσε το απέρχομενο μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, Σοφία Στάικου στα «Νέα». Στην συνέχεια, η Σοφία Στάικου διευκρίνισε: «Αν μου είχε ζητηθεί παραίτηση, θα την είχα δώσει άμεσα, όπως έπραξα όταν μου ζητήθηκε κι από
το Συμβούλιο Μουσείων. Δεν είχα λόγο όμως να παραιτηθώ a priori, καθώς δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, με μια ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ποια πρόσωπα αντικαθίστανται από το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ και παραλλήλως δημοσιοποίησε τους εκλεκτούς του Νίκου Ξυδάκη που θα αναλάβουν θέσεις στο ΔΣ του Φεστιβάλ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Σε αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» ορίζονται με απόφαση του Υπουργού ΠΟΠΑΙΘ Αριστείδη Μπαλτά και του αν. Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη τα εξής νέα μέλη:

Γεώργιος Αντωνακόπουλος, δικηγόρος, ως αντιπρόεδρος, σε αντικατάσταση της Ειρήνης (Ήρας) Ράλλη – Βαλσαμάκη.

Καλλιόπη Σαρανταένα, διοικητική υπάλληλος ΥΠΟΠΑΙΘ, ως μέλος, σε αντικατάσταση της Μαγδαληνής Μπέλλας – Καλλιτσάντση.

Γεώργιος Πέτρου, αρχιμουσικός της ορχήστρας «Καμεράτα», ως  μέλος, σε αντικατάσταση της Σοφίας Στάικου.

Μάγια Λυμπεροπούλου, ηθοποιός, ως μέλος, σε αντικατάσταση της Μαρίας Χ. Χατζηνάσιου.
Ελένη Θεοδωράτου, καθηγήτρια του New York University, ως μέλος, σε αντικατάσταση του Ελευθερίου Κουλιεράκη.

Παραμένουν στις θέσεις τους ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Λούκος και το μέλος Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος.

Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου λήγει τον Μάρτιο του 2016»

Τα μέλη του νέου ΔΣ, δεν θα έχουν πλήρη θητεία αλλά θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τον Μάρτιο του 2016, όπου έληγε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης