Συναγερμός από το πούρο του Ξυδάκη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Συναγερμός από το πούρο του Ξυδάκη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το άνοιγμα του ΕΜΣΤ, είναι ένα γεγονός ιστορικό - Παρασυρθείς από τη χαλαρότητα της στιγμής και το ευφρόσυνο πνεύμα, ο κ. Ξυδάκης αγνόησε την αυτονόητη απαγόρευση καπνίσματος εντός κτηρίου -και δη μουσείου- και άναψε το (μικρού μήκους) πούρο του


Συναγερμός από το πούρο του Ξυδάκη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ήχησαν οι σειρήνες του συστήματος πυρανίχνευσης στο ολοκαίνουργιο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο παλιό εργοστάσιο του Φιξ, στη Συγγρού. Καπνίζοντας πούρο εντός του κτηρίου, στην ισόγεια σάλα υποδοχής του νέου Μουσείου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Νίκος Ξυδάκης, έγινε αιτία να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρκαγιάς.



Κλείσιμο
Μετά από το πέρας της συνέντευξης τύπου και της ξενάγησης των δημοσιογράφων στους χώρους του ΕΜΣΤ που διοργάνωσε η διεύθυνση του Μουσείου, ο κ. Ξυδάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στην φιλόξενη αίθουσα του ισογείου. Δίπλα στα τεράστια παράθυρα, με την θέα προς την Ακρόπολη και το γενναιόδωρο κέτερινγκ των χορηγών Radisson Park Hotels, ο υπουργός απολάμβανε ποτό και εδέσματα με την συντροφιά συνεργατών του και φίλων.



Το άνοιγμα του ΕΜΣΤ, έστω και μόνο για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είναι ένα γεγονός ιστορικό και χαρμόσυνο για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς το όλο εγχείρημα είχε αρχίσει να εμφανίζει ομοιότητες με το περίφημο γεφύρι της Άρτας. Παρασυρθείς από τη χαλαρότητα της στιγμής και το ευφρόσυνο πνεύμα, ο κ. Ξυδάκης αγνόησε την αυτονόητη απαγόρευση καπνίσματος εντός κτηρίου -και δη μουσείου- και άναψε το (μικρού μήκους) πούρο του.



Στη διακριτική υπενθύμιση αυτής της απαγόρευσης που έγινε στον υπουργό εκ μέρους κάποιου εκ των ομοτράπεζών του, εκείνος αποκρίθηκε ανάβοντας άλλο ένα πούρο. Τότε ήταν που το σύστημα πυρασφαλείας έχασε την υπομονή του και, αγνοώντας και αυτό με τη σειρά του ότι ο καπνός που έφτανε στον αρμόδιο ανιχνευτή προερχόταν, όχι από ό,τι κι ό,τι αλλά από υπουργικό πούρο και μια κάποια επιπλέον ανοχή ήταν επιβεβλημένη, αποφάσισε άμεσα να βαρέσει τα σήμαντρα.



Έτσι, ο κ. Νίκος Ξυδάκης, άθελά του -ή ενδεχομένως και επίτηδες- έκανε δοκιμή στην επαγρύπνηση του συστήματος πυρασφαλείας του νέου Μουσείου. Το οποίο, όπως είχαν πληροφορηθεί μόλις πριν από λίγη ώρα οι δημοσιογράφοι, είναι τόσο εξελιγμένο, ώστε δύναται να διακρίνει εάν ο καπνός που εντοπίζει προέρχεται από πούρο, τσιγάρο ή από κάποιο έργο τέχνης που καίγεται.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης