Ο Αλ Πατσίνο μιλάει για την κατάθλιψη στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Αλ Πατσίνο μιλάει για την κατάθλιψη στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο 74χρονος σταρ αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν υπήρξαν διααστήματα που είχε αισθανθεί  μελαγχολία αλλά, όπως είπε,  δεν βυθίστηκε μέσα σε αυτή-Ο σκηνοθέτης του «Καλημέρα Βιετνάμ», Μπάρι Λέβινσον μιλάει για τον άδικο χαμό του, Ρόμπιν Ουίλιαμς

Ο Αλ Πατσίνο μιλάει για την κατάθλιψη στο Φεστιβάλ Βενετίας
Ο 74χρονος ηθοποιός, Αλ Πατσίνο, είχε δύο λόγους να ταξιδέψει μέχρι τη Βενετία: τις ταινίες «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν και «The humbling» του Μπάρι Λέβινσον στις οποίες πρωταγωνιστεί και θα προβληθούν στην 71η Μόστρα, εκτός διαγωνιστικού. Στην πρώτη ταινία, ο Πατσίνο ενσαρκώνει έναν μεσήλικα που έρχεται αντιμέτωπος με ένα έγκλημα που του
κόστισε στο παρελθόν τον έρωτα της ζωής ενώ στο «The humbling», έναν ηθοποιό, ο οποίος μετά από μία σειρά αποτυχιών στην καριέρα του, γνωρίζει μία νεαρή λεσβία, με την οποία εμπλέκεται σε ένα παράξενο ερωτικό παιχνίδι.

Παρόμοιο θέμα με την ταινία του Μπάρι Λέβινσον, είχε και ο «Birdman» του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ιναριτού, με την οποία άνοιξε το φετινό φεστιβάλ. Ο σκηνοθέτης, περιγράφει τη ζωή του ηθοποιού Ρίγκαρ Τόμσον -ρόλο που στην ταινία κρατάει ο Μάικλ Κίτον- που γνώρισε την επιτυχία, ενσαρκώνοντας τον σούπερ ήρωα, Birdman. Tα
χρόνια όμως πέρασαν και Τόμσον, οδηγήθηκε σταδιακά στην παρακμή. Ο κινηματογραφικός φακός του Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ιναριτού εστιάζει στην ύστατη προσπάθεια του να σταθεί στα πόδια του, ανεβάζοντας το θεατρικό του Ρέιμοντ Κάρβερ «Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για αγάπη» στο Μπρόντγουεϊ.

Η παρακμή και η προσπάθεια ενός ηλικιωμένου ανθρώπου να σταθεί ξανά στα πόδια του, και να ξαναβρεί την παλιά του ζωή, μοιάζει να είναι ένα θέμα προσφιλές στο φετινό φεστιβάλ. Και οι δύο ήρωες που ενσαρκώνει ο Αλ Πατσίνο αισθάνονται αποτυχημένοι και βιώνουν μία μορφή κατάθλιψης. Ο χολιγουντιανός σταρ, Αλ Πατσίνο μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του 71ου
φεστιβάλ Βενετίας, δηλώσε ότι «ίσως να έχει περάσει και ο ίδιος περιόδους που αισθάνθηκε θλίψη αλλά δεν βυθίστηκε μέσα σε αυτή».

Κλείσιμο
«Ακόμα και αν έχω περάσει κατάθλιψη, δεν το ξέρω. Δεν βλέπω πώς μπορώ να αποφύγω να στεναχωρηθώ κάποιες φορές, αλλά δεν ξέρω και τι σημαίνει να έχεις κατάθλιψη. Πώς πάει; Λες "Έχω κατάθλιψη;" Μα, η ζωή είναι μικρή για όλους. Υπάρχουν πράγματα που μας στεναχωρούν. Αλλά η κατάθλιψη ακούγεται κάπως "βαριά". Βρίσκεται μέσα μας. 'Ολοι έχουμε -κάτα κάποιο τρόπο-σχέση με αυτή» είπε ο Αλ Πατσίνο.

Και συνέχισε αστειευόμενος: «Ίσως και να έχω περάσει αλλά είμαι χαρούμενος που δεν το ξέρω. Αλλά τώρα που μου το αναφέρετε, ίσως το σκεφτώ και πάθω τελικά κατάθλιψη».

Για τους ανθρώπους που περνούν περιόδους θλίψης και μελαγχολίας δήλωσε: «Οι άνθρωποι συχνά βιώνουν κατάθλιψη και αυτό είναι πολύ λυπηρό και τρομαχτικό. Και εγώ έχω περάσει περιόδους όπου έχω αισθανθεί θλίψη αλλά ήμουν τυχερός να μην πέσω ποτέ τόσο βαθιά» είπε. Η πηγή από όπου αντλεί χαρά, όπως είπε, είναι τα παιδιά του και οι άνθρωποι που έχει στη ζωή του : «Εχω τρία παιδιά. Είναι μια πηγή χαράς και φωτός, έχω τους φίλους μου, τους ανθρώπους που γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια, οι σχέσεις που έκανα. Ολα αυτά συμβάλλουν στο καταπληκτικό και συναρπαστικό ταξίδι της ζωής» είπε ο Αλ Πατσίνο.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο σκηνοθέτης Μπάρι Λέβινσον , που είχε συνεργαστεί με τον Robin Williams στην ταινία «Καλημέρα Βιετνάμ» μίλησε για τον άδικο θάνατο του ηθοποιού. «Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε στην πραγματικότητα. Ήταν εξαιρετικός και πολύ ευαίσθητος. Μπορούσε να γίνει κωμικός με τρόπους που δεν μπορούμε να ορίσουμε» δήλωσε.

Από εκείνη τη συνάντηση, ο Λέβινσον θυμάται: «Το ενδιαφέρον του Robin για τους ανθρώπους ήταν συναρπαστικό...Είχε ένα τεράστιο πάθος για τους ανθρώπους και μεγάλη κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. ΄Ηταν μία εξαιρετική ύπαρξη» είπε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης