«Έσβησε» στα 97 ο ηρωας του «Unbroken» της Angelina Jolie

«Έσβησε» στα 97 ο ηρωας του «Unbroken» της Angelina Jolie

Δεν πρόλαβε να δει τη ζωή του να γίνεται ταινία!

«Έσβησε» στα 97 ο ηρωας του «Unbroken» της Angelina Jolie
Ο Λούις Ζαμπερίνι, που έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 μπροστά στον Χίτλερ, επέζησε από πτώση αεροπλάνου μένοντας 47 ημέρες σε μία σχεδία και αιχμάλωτίστηκε από Ιάπωνες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης πολέμου, δεν πρόλαβε να δει την ζωή του να γίνεται ταινία από την Αντζελίνα Τζολί.

Ο Ζαμπερίνι «έσβησε» χτες, Πέμπτη 3 Ιουλίου, σε ηλικία 97 ετών. Αιτία του θανάτού του ήταν η πνευμονία. Η οικογένεια του Ζαμπερίνι έγραψε σε ανακοίνωση της: «Έχοντας ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή του, ο Ολυμπιακός δρομέας και ήρωας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε «σπάσει» από καμία πρόκληση. Πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, με μια απειλητική πνευμονία. Μετά από μία μάχη 40 ημερών που έδωσε για τη ζωή του, απεβίωσε ειρηνικά, έχοντας στο πλευρό του, όλη την οικογένεια του. Άφησε πίσω του μια κληρονομιά που έχει αγγίξει τόσες πολλές ζωές».

Aνάμεσα στους άνθρωπους που «άγγιξε» και η Αντζελίνα Τζολί η οποία αποφάσισε να διηγηθεί την συναρπαστική του ιστορία στην νέα ταινία που σκηνοθετεί με τίτλο «Unbroken». Μάλιστα, πρόλαβε να γνωρίζει από κοντά τον 97χρονο άνδρα και να φωτογραφηθεί μαζί του. «Είναι μία απερίγραπτη απώλεια. Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες που τον συναντήσαμε και γέμισε τις ζωές μας. Θα μας λείψει τρομερά!» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί στο άκουσμα της απώλειας Ζαμπερίνι.

Η ταινία της «Unbroken» που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα στις αίθουσες, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρα Χίλενμπραντ που κατέγραψε την αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη και βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Λούις Ζαμπερίνι ήταν ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης δρομέας που έτρεξε μπροστά από τον Χίτλερ -που αν και τερμάτισε όγδοος- εντυπωσιάσε τον Ναζί δικτάτορα-γιατί έκανε τον πιο γρήγορο τελευταίο γύρο.

Κλείσιμο
Στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε ιπτάμενος της αμερικανικής ΠΑ και την άνοιξη του 1943 το αεροπλάνο που πετούσε σε αποστολή διάσωσης έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση από βλάβη κινητήρα. Παρότι το αεροσκάφος βυθίστηκε, ο Ζαμπερίνι κατάφερε να βγει
στην επιφάνεια, ένωσε δύο σωσίβιες λέμβους σώζοντας και άλλους αεροπόρους. Επειτα από ενάμιση μήνα στον ωκεανό τους περισυνέλεξε πολεμικό της Ιαπωνίας όπου και κατέληξε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων κοντά στο Τόκιο.Άντεξε στις απάνθρωπες συνθήκες του στρατοπέδου συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου και επέστρεψε με τιμές ήρωα στο σπίτι του.

«Είναι δύσκολο να κάνεις ταινία για έναν τόσο σπουδαίο άντρα. Έχω  την τιμή και την ευκαιρία να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μεταφέρω τη ζωή του Λουίς στη μεγάλη οθόνη. Όποιος συμμετέχει στο φιλμ μοιράζεται μαζί μου αυτή τη βαριά ευθύνη. Είμαι θαυμάστρια του Λουίς  και έχω μάθει τόσα πολλά από αυτόν» είχε πει η 38χρονη ηθοποιός για το νέο της σκηνοθετικό
εγχείρημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης