Απόψε ο Μανώλης Μητσιάς στο Ηρώδειο

Απόψε ο Μανώλης Μητσιάς στο Ηρώδειο

Ο ερμηνευτής που είχε την τύχη να συνεργαστεί και με τους δύο σπουδαίους συνθέτες, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μάνο Χατζηδάκι επιχειρεί ένα «πάντρεμα» των τόσο διαφορετικών αλλά ταυτόχρονα, τόσο σπουδαίων έργων τους

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το "Δίσκο της Φαιστού"!
Απόψε ο Μανώλης Μητσιάς στο Ηρώδειο
Έναν «ονειρικό διάλογο» ανάμεσα σε δυο σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ στο Ηρώδειο, ο Μανώλης Μητσιάς, μέσα από τα τραγούδια τους.  «Θα είναι σα να απαντάει ο ένας στον άλλο μέσα από τα τραγούδια τους. Πρόκειται για έναν φανταστικό- ονειρικό διάλογο, ανάμεσα σε δύο κορυφαίους δημιουργούς», δήλωσε ο Μανώλης Μητσιάς.

 Στους «εσπερινούς διαλόγους», όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον τραγουδιστή συνοδεύει, με τον γνωστό ποιοτικό ήχο της, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, ενώ στην παράσταση θα υπάρχει και τμήμα με πεζό λόγο, που το ρόλο του αφηγητή θα αναλάβει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Θα ακουστούν κάποια από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια των δύο δημιουργών: από την «Αχάριστη», την «Αρχόντισσα», τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», τον «Απόκληρο», το «Μπαξέ Τσιφλίκι», το «Σκαλοπάτι» μέχρι την «Αθανασία», το «Νανούρισμα», το «Μελαγχολικό Εμβατήριο», τον «Τσάμικο», το «Παραμύθι» και τη «Μικρή Ραλλού». Ο Βασίλη Τσιτσάνης, ο «Έλληνας Μότσαρτ» κατά τον Μάνο Χατζιδάκι είχε εμπιστευτεί στον Μανώλη Μητσιά την επέτειο των 40 χρόνων του, ενώ ο Μάνος του πρόσφερε τις πρώτες εκτελέσεις σε σημαντικούς δίσκους, όπως η Αθανασία, ο Χειμωνιάτικος Ήλιος, της Γης το Χρυσάφι.

«Αισθάνομαι καταπληκτικά για την σημερινή συναυλία στον ιστορικό χώρο του Ηρωδείου και πιστεύω ότι τα τραγούδια των δύο κορυφαίων δημιουργών βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο για να ακουστούν. Η ελληνικότητα των τραγουδιών και το ήθος που εκπέμπουν, λαμβάνουν μια άλλη διάσταση μέσα στο Ηρώδειο», είπε ο Μανώλης Μητσιάς για αυτή την εμφάνιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης