Χιλιάδες βιβλία «κατακλύζουν» την παραλία του Λευκού Πύργου

Χιλιάδες βιβλία «κατακλύζουν» την παραλία του Λευκού Πύργου

Στο 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου που επιστρέφει -από τις 6 Ιουνίου- με νέα περίπτερα και νέες συμμετοχές εκδοτικών οίκων

Χιλιάδες βιβλία «κατακλύζουν» την παραλία του Λευκού Πύργου
Το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου ξεκινά στις 6 Ιουνίου και «απλώνεται»  κατά μήκος της παραλίας του Λευκού Πύργου και το Βασιλικό Θέατρο έως το ύψος του ξενοδοχείου Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη. Με νέα περίπτερα και συμμετοχές εκδοτικών οίκων, η 33η διοργάνωση του φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

«Παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Και πρόσθεσε : «Είναι ευτυχής η συγκυρία που το Φεστιβάλ Βιβλίου 32 χρόνια μετά τα εγκαίνια του από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη επιστρέφει στον ίδιο ιστορικό χώρο όπου θα φιλοξενηθεί, στην παραλία του Λευκού Πύργου».

Κλείσιμο
Το 33ο Φεστιβάλ βιβλίου θα διαρκέσει ως και τις 22 Ιουνίου και θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις, όπως είναι βιβλιοπαρουσιάσεις, χορευτικές παραστάσεις και εκθέσεις. Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπηςκαι τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης