Βγαίνουμε Αθήνα! «Ερωτευμένος Σοπέν» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Βγαίνουμε Αθήνα! «Ερωτευμένος Σοπέν» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα! «Ερωτευμένος Σοπέν» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μπαλέτο
«Ερωτευμένος Σοπέν» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με το ποιητικό μπαλέτο του βραβευμένου Γάλλου χορογράφου Γιαννίκ Μποκέν, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) «κατεβαίνει» για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τις 9 Μαΐου και για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις. Οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ ερμηνεύουν τον τραγικό έρωτα του Βέρθερου για τη Σαρλόττε, μέσα από την ποιητική χορογραφία του Μποκέν και τη γοητευτική και άκρως ρομαντική μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ.: 210 4194550. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 10-25 ευρώ.

Θέατρο
Stand Up For U! στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Κλείσιμο
Οι 11 καλύτεροι Έλληνες stand - up κωμικοί και μαζί τους νέοι χορογράφοι και μουσικοί ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος για να υποστηρίξουν την UNICEF και το έργο που επιτελεί για τους πιο αθώους και αδύναμους πολίτες της διεθνούς κοινότητας, τα παιδιά. Οι δεκαπέντε νέοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να προσφέρουν την τέχνη τους για να χαρίσουν καταρχήν το γέλιο, έπειτα το χαμόγελο και τη συγκίνηση και τελικά την ελπίδα, σαν ένα μικρό δώρο ζωής σε παιδιά του κόσμου που το χρειάζονται. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-15 ευρώ.

City Lives στο Μέγαρο Μουσικής

Μια multimedia μουσική παράσταση που επικεντρώνεται στην οπτική όχι των διαφορετικών όψεων της ζωής μιας πόλης (City Life), αλλά των διαφορετικών ζωών που δημιουργούν καταλυτικοί παράγοντες, όπως η επικοινωνία, το χρήμα, τα ΜΜΕ, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η γλώσσα κλπ. Σύλληψη, μουσική σύνθεση, κείμενα: Αλέξανδρος Μούζας. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 6-25 ευρώ.

Μουσική
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Κανά στο Ρυθμό Stage

Δύο από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της γενιάς τους, η Ελένη και η Μελίνα, σε μια παράσταση με τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, πειράζοντάς τα ευγενικά με άποψη και αισθητική. Στον Ρυθμό Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντυπα 38, Ηλιούπολη). Τηλ.: 210 9750060. Ώρες: 22:30. Εισιτ.: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί).

Lito Voyatzoglou 4et στο Half Note

Οι Λητώ Βογιατζόγλου (πιάνο), Στέλιος Χατζηκαλέας (τρομπέτα), Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο) και Παναγιώτης Τζινιόλης (ντραμς), παίζουν συνθέσεις τζαζ της Βογιατζόγλου, διασκευές σε ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ.: 210 9213360

Ώρα: 22:30. Εισιτ.: 10-15 ευρω

Mike Stern Trio στο Αθηνά Live
Ο Μάικ Στερν, με 30ετή καριέρα, τεράστια δισκογραφία και 4 βραβεία Γκράμι στο ενεργητικό του, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους jazz και jazz-fusion κιθαρίστες και συνθέτες της γενιάς του. Περιοδεύει συνεχώς σ' όλη τη γη, πλαισιωμένος πάντα από τους καλύτερους μουσικούς. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τους Τζάκο Παστόριους, Μάιλς Ντέιβις, Ντέιβιντ Σάνμπορν, Μαρκ Έγκαν, Μάρκους Μίλερ, Στιβ Τζόρναν, 'Αντονι Τζάκσον κ.α.. Στα ντραμς, μαζί του, ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών, ο Στιβ Σμιθ. Στο μπάσο o Τομ Κένεντι, ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασίστες τόσο στο ηλεκτρικό όσο και στο ακουστικό μπάσο. Στο Αθηνά Live (Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Ν. Φαλήρου-Μοσχάτου). Τηλ.: 210 4813605, 210 4819355. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band στο Floral
Η μαγεία των «Σκαθαριών» θα ζωντανέψει για άλλη μία φορά, σε ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο χορό και συναισθήματα: Από το «Love Me Do» και τις πρώτες επιτυχίες που εκτόξευσαν τους Beatles στην κορυφή των charts, μέχρι τις μεγαλειώδεις συνθέσεις του White Album και του Abbey Road. Στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια). Τηλ.: 210 3800070. Ώρα: 22:00. Εισιτ.: 3 ευρώ

Παραμύθια
Νυχτερινό Φεστιβάλ Αφήγησης στο Κέντρο Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιώ
ν
Ξεκινώντας με τα παραμύθια «Πούλια και Αυγερινός» (για τις περιπέτειες δύο αδελφών που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κατάρα της κακιάς μητριάς), «Ψέματα λες», ευτράπελο παραμύθι που αφηγείται την προσπάθεια ενός βοσκού να διηγηθεί τις πιο απίστευτες ιστορίες σε μια βασιλοπούλα, «Το ερωτευμένο σύννεφο», λαϊκό παραμύθι διασκευασμένο από τον μεγάλο Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και την ιστορία της μεγάλης αράχνης, του φιδιού και του πλούσιου χωρικού, η βραδιά ανοίγεται στη συνέχεια στις αφηγήσεις του κοινού -σε όσους, επίδοξους ή άγνωστους αφηγητές, ανθρώπους της γειτονιάς, της σκηνής, παππούδες ή νέους, επιθυμούν να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου, Κυψέλη). Τηλ.: 6945348445. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 5 - 8 ευρώ.

Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ
Έντεκα βραδιές αφήγησης, έντεκα αφηγητές, έντεκα Παρασκευές από τις 9 Μαΐου έως τις 18 Ιουλίου 2014, διοργανώνονται με την υποστήριξη του Σωματείου «Παραμυθίας ιστόρησις». Σήμερα ο Δημήτρης Προύσαλης αφηγείται «Της γλώσσας τα καμώματα που κρύβουν παραμύθια». Στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ (Σταυροπούλου 29, Πλ. Αμερικής). Τηλ.: 210 8640943, 210 8653960. Ώρα: 20:30

Είσοδος ελεύθερη.

Φωτογραφία
«Φτάσε όπου δεν μπορείς». Ομαδική Έκθεση Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας στο Booze Cooperativa

Δέκα απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με πάθος για το ταξίδι και τη φωτογραφία παρουσιάζουν εικόνες από ταξίδια τους σε χώρες «εξωτικές», «μακρινές», «παράξενες», «διαφορετικές», «δυσπρόσιτες», όπως το Νεπάλ, το Ιράν, την Κούβα, την Ινδία, τη Βολιβία και την Τανζανία. Η έκθεση «Φτάσε όπου δεν μπορείς», με τίτλο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, είναι μια ομαδική φωτογραφική εμπειρία η οποία γίνεται το προσωπικό, υποκειμενικό «ταξίδι» του καθενός. Συμμετέχουν οι (αλφαβητικά) Δημήτρης Γκόλτσης, Σπύρος Κακούρης, Νίκος Καψιμαλάκος, Νικόλας Μητσόπουλος, Γιάννης Ορφανίδης, Ovidiu Palcu, Δέσποινα Παπανικολοπούλου, Σπύρος Πετρόγιαννης, Καλλιόπη Τσουρουπίδου, Βανέσσα Φουντούλη. Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθούν στην οργάνωση Κόσμος Χωρίς Πολέμους. Στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του «Booze Cooperativa» (Kολοκοτρώνη 57). Τηλ.: 215 5508834. Ώρες: 12:00 ως 22:00. Είσοδος ελεύθερη

Εικαστικά
Έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Παπανικολάου στο Open C.A.S.E. 303

Ο πρωτοεμφανιζόμενος ζωγράφος Παναγιώτης Παπανικολάου παρουσιάζει στην πρώτη του ατομική έκθεση έργα εμπνευσμένα από το ελληνικό τοπίο. H σχέση του τοπίου με το φως, τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα αποτελεί ένα από τα στοιχεία των συνθέσεων του ζωγράφου. Οι πίνακές του διακρίνονται από συνδυασμούς θερμών και ψυχρών τόνων και πλούσιο σε υφές χρώμα. Στο Open C.A.S.E. 303 (Λεωφ. Κηφισίας 303, Κηφισιά). Τηλ.: 211 4064986. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Συμπόσιο αρχαιολογίας
Συμπόσιο για τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη στο Βυζαντινό Μουσείο

Το καθιερωμένο εαρινό συμπόσιο για τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη συγκαλείται για τριακοστή τέταρτη φορά από τη Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία κατά το τριήμερο 9-11 Μαΐου 2014. Το ειδικό επιστημονικό θέμα του συμποσίου είναι «Η γέννηση, η εξέλιξη και οι προοπτικές της έρευνας για τη βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη στην Ελλάδα. Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Λαμπάκη και από την ίδρυση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου». Η πρωινή συνεδρία της Παρασκευής είναι αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική, στη γλυπτική και στην τοπογραφία όλων των περιόδων.

Η απογευματινή συνεδρία καλύπτεται με ανακοινώσεις σχετικές με τη μνημειακή ζωγραφική και με τις εικόνες όλων των περιόδων καθώς και με θέματα επιγραφικής. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Λεωφ. Bασ. Σοφίας 22). Τηλ.: 210 7232178, 210 7211027. Ώρες: 09:20 με 21:15. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης