«Έφυγε» από τη ζωή ο Κουβανός συνθέτης Χουάν Φορμέλ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κουβανός συνθέτης Χουάν Φορμέλ

Ο ιδρυτής του δημοφιλούς κουβανέζικου μουσικού συγκροτήματος "Los Van Van" άφησε την τελευταία του πνοή χτες, Πέμπτη 1 Μαίου, σε ηλικία 71 ετών- Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευρκινιστεί ακόμα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κουβανός συνθέτης Χουάν Φορμέλ
Ξαφνικά «έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης και μπασίστας Χουάν Φορμέλ, ιδρυτής του δημοφιλούς κουβανέζικου μουσικού συγκροτήματος "Los Van Van". Ο Χουάν Φόρμελ άφησε την τελευταία του πνοή στην Αβάνα, την Πέμπτη 1 Μαίου, σε ηλικία 71 ετών. Η απώλεια του μεγάλου κουβανού μουσικοσυνθέτη έγινε γνωστή από την τοπική τηλεόραση και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Χουάν Φορμέλ ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στην ορχήστρα του Έλιο Ρέβε πριν ιδρύσει το 1969 το περίφημο συγκρότημα "Los Van Van" που εξέφρασε τη μετα-επαναστατικήκουβανέζικης μουσική και τη χορευτική κίνηση σάλσα. Η δημοφιλία του συγκροτήματος παρέμεινε αναλλοίωτη για πάνω από σαράντα χρόνια.

Το συγκρότημα έλαβε το 1999 το βραβείο Latin Grammy για την καλύτερη ερμηνεία του μουσικοχορευτικού κομματιού "Llego Van Van". Το 2013, το συγκρότημα Van Van έλαβε το τιμητικό βραβείο Grammy Latino για το συνολικό έργο ζωής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης