Mε 1.600 ίππους το Hypercar της Hennessey

Mε 1.600 ίππους το Hypercar της Hennessey

Στην έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων SEMA παρουσιάζεται το θηριώδες μοντέλο της Hennessey που κεντρίζει το ενδιαφέρον σε απόδοση και εμφάνιση.

Mε 1.600 ίππους το Hypercar της Hennessey
Η αμερικάνικη εταιρεία Hennessey
είχε βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρο τη νέα
Bugatti Chiron. Σήμερα, με το Venom F5 που κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Λας Βέγκας, η φίρμα μας παρουσιάζει το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής πάνω στον πλανήτη με επιδόσεις που εντυπωσιάζουν. Για την κίνηση του νέου Hypercar φροντίζει ένα 7λιτρο V8 ΤwinTurbo μοτέρ που αποδίδει 1.600 άλογα. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων και σε συνδυασμό με το χαμηλού βάρους αμάξωμα (με χρήση carbon φτάνει στα 1.330 κιλά) οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες αυτών ενός μονοθεσίου της Formula 1. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την εταιρεία η τελική ταχύτητα φτάνει στα 482 Km/h και η επιτάχυνση 0-300 Km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 10 sec! Επίσης, τα πρώτα 400 km/h από στάση έρχονται σε 30 δευτερόλεπτα τη στιγμή που η Bugatti Chiron χρειάζεται 42 sec.  Για την ενίσχυση της ευστάθειας οι μηχανικοί της αμερικάνικης φίρμας έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εφαρμογή πολλών αεροδυναμικών βοηθημάτων και έτσι η εικόνα του μοντέλου είναι…σχεδόν πολεμική. Τις εντυπώσεις κλέβουν-μεταξύ άλλων-ο διαχύτης του πίσω μέρους, οι τρεις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης και η μεγάλη αεροτομή. 



H Ηennessey θα κατασκευάσει το Venom F5 σε 24 μονάδες μόνο και η τιμή υπολογίζεται στα 1,6 εκατομμύρια δολάρια. 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης