Ζητάει αποζημίωση η πλημμυροπαθής Βίσση

Ζητάει αποζημίωση η πλημμυροπαθής Βίσση

Στις 58.470 ευρώ ο λογαριασμός για το στούντιο, το σολάριουμ, τα Prada και άλλα πανάκριβα προσωπικά  αντικείμενα, για τα οποία ζητά αποζημίωση και αντιπλημμυρικά έργα από Περιφέρεια και Δήμο  

Ζητάει αποζημίωση η πλημμυροπαθής Βίσση
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου. Ωρα 16.50. Το υπόγειο στη βίλα της Αννας Βίσση στην Εκάλη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Το μηχάνημα των δονήσεων που χρησιμοποιεί η γνωστή τραγουδίστρια για τη σύσφιξη των γλουτών της καλύπτεται από ένα παχύ στρώμα λάσπης. Το σολάριουμ που φροντίζει για το υπέροχο μπρονζέ χρώμα του κορμιού της, κάνοντάς το να δείχνει φυσικά μαυρισμένο, κείτεται ανενεργό στο έδαφος. Το στούντιο ηχογράφησης, τα πανάκριβα μηχανήματα, όπως ο vintage πολυφωνικός συνθέτης Juno-60, πάνω στα πλήκτρα του οποίου έχουν πρωτοπαιχτεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, είναι σε… πλήρη αφωνία.

Νερό και χώμα έχουν εισχωρήσει παντού. Chanel, Gucci και Prada αξεσουάρ αποτελούν παρελθόν.  
Μπροστά στην οργή της φύσης ακόμα και οι οικίες ιερών τεράτων όπως η Αννα Βίσση δείχνουν απροστάτευτες. Οι θεομηνίες δεν κάνουν διακρίσεις.    
    
 Τώρα οι υπάλληλοι-μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πονοκέφαλο. Δεν είναι μόνο οι δεκάδες περιπτώσεις που έχουν να εξετάσουν και αφορούν πλημμυροπαθείς των βορείων προαστίων που ζητούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ, αλλά και αυτή της διαχρονικής καλλιτέχνιδας η οποία μέσω του κατασκευαστή της πολυτελούς κατοικίας της στην Εκάλη, κ. Ελευθέριου Παπαδόπουλου, έχει καταθέσει αίτημα στον δήμο, ως πλημμυροπαθής, ζητώντας να αποζημιωθεί.

Κλείσιμο


Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει μετά την πλημμύρα το ιδιωτικό γυμναστήριο της τραγουδίστριας στο υπόγειο της Εκάλης

 Και όχι μόνο. Εκτός από χρήματα ζητά να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα έξω από το σπίτι της - με το κόστος, ωστόσο, να βαραίνει τον δήμο.  

 Η κυρία Βίσση πιστεύει ότι η θεομηνία που χτύπησε τα βόρεια προάστια στις 16 Σεπτεμβρίου δεν ήταν η κύρια αιτία για τις ζημιές που υπέστη το υπόγειό της από την πλημμύρα. Θεωρεί ως κύριους υπεύθυνους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας. Κατά την άποψή της, δεν είχαν φροντίσει να ξεβουλώσουν τα φρεάτια έξω από το σπίτι της με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίσει.  

Γι’ αυτό και o κατασκευαστής της μονοκατοικίας της κατέθεσε την επόμενη κιόλας ημέρα των πλημμυρών αίτημα στον Δήμο Κηφισιάς ζητώντας να μάθει ποιες είναι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει η πελάτισσά του για να αποζημιωθεί. Αν και είναι γνωστό ότι η τελική έγκριση για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών περνά από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο κατασκευαστής, μη γνωρίζοντας προφανώς καλά τη διαδικασία, προτίμησε να ξεκινήσει από τον δήμο όπου υπάγεται η κατοικία της Αννας Βίσση.  



Η αχρηστευμένη πλατφόρμα δονήσεων

 «Παρακαλώ τους αρμοδίους της δημοτικής ενότητας Εκάλης να με ενημερώσουν τι πρέπει να γίνει για να αποζημιωθώ για την ζημιά που υπέστη το υπόγειο του διαμερίσματός μου λόγω βουλωμένων φρεατίων στη συμβολή των οδών ... και ..., ιδιοκτησίας Αννας Βίσση», αναφέρεται στο γραπτό αίτημα. «Σας ενημερώνω ότι έχουμε πραγματογνωμοσύνη από την Πυροσβεστική», συμπληρώνει.  

  Το δελτίο παροχής βοήθειας της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρονται στο γραπτό αίτημα του κατασκευαστή για λογαριασμό της πλημμυροπαθούς τραγουδίστριας. 
 «Στο συμβάν προκλήθηκαν ζημιές σε είδη ρουχισμού, μουσικά όργανα και όργανα γυμναστικής», αναφέρουν οι πυροσβέστες. 

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι εκείνης της Τρίτης στη Βορειο­ανατολική Αττική προκλήθηκαν έντονα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Μπορεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μην είχαν την ένταση των βροχοπτώσεων του Οκτωβρίου, όμως τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική ήταν αρκετά και ιδιαίτερα σοβαρά. Πάνω από 90 κλήσεις καταγράφηκαν, κυρίως από τα βόρεια προάστια και τον Χολαργό.



Ο,τι έμεινε από τη μοκέτα μετά το πέρασμα του νερού 

Η λίστα των ζημιών
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Βίσση, οι ζημιές είναι περισσότερες απ’ αυτές που αναφέρονται επιγραμματικά στο πόρισμα των Αρχών, ενώ και το κόστος της αποκατάστασής τους, σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις, είναι αρκετά μεγάλο. Το υπολογίζει στις 58.470 ευρώ. 
Αμέσως μετά τη θεομηνία το προσωπικό του σπιτιού έκανε έναν πρόχειρο απολογισμό των ζημιών. Καταγράφηκαν ένα προς ένα όλα τα αντικείμενα που αχρηστεύτηκαν από το μείγμα βρόχινου νερού και λάσπης που εισχώρησε στο εσωτερικό του υπογείου.

Αναλυτικά οι ζημιές:  

Στούντιο ηχογράφησης (20.000 ευρώ). Μοκέτα (4.500 ευρώ). Σολάριουμ (4.000 ευρώ). Σύστημα home cinema (4.000 ευρώ). Δύο διάδρομοι γυμναστικής  (3.600 και 3.200 ευρώ). Ρούχα (2.500 ευρώ). Χαλιά-αντίκα (2.100 ευρώ). Επιπλα κουζίνας και ντουλάπες (2.000 ευρώ). Στεγνωτήριο ρούχων (1.400 ευρώ). Πλυντήριο ρούχων (1.200 ευρώ). Καφετιέρα (800 ευρώ). Κουζινάκι για ψωμί (200 ευρώ). Ψυγείο (1.000 ευρώ). Ψυγείο μικρό (400 ευρώ). Μαξιλάρια (500 ευρώ). Βαλίτσες (500 ευρώ). Ηλεκτρολογικά (1.200 ευρώ). Υδραυλικός (660 ευρώ). Air condition (400 ευρώ). Καθάρισμα χώρου (1.000 ευρώ). Διάφορα γάντια γυμναστικής (300 ευρώ). Κουζίνα (800 ευρώ). Καυστήρας (860 ευρώ). CD + DVD player (120 έκαστο). Συναγερμός (220 ευρώ), Επιπλα μπάνιου (900 ευρώ).  



Η λίστα με τα κατεστραμμένα αντικείμενα 

Ζητά και αντιπλημμυρικά έργα έξω από το σπίτι της 

Είναι γεγονός ότι η οικία της κυρίας Βίσση έχει ξαναχτυπηθεί στο παρελθόν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το 2000 το υπόγειό της είχε υποστεί και πάλι σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες. Γι’ αυτό άλλωστε είχαν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, τα ανάλογα τεχνικά έργα. Χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο, αν κρίνουμε από το τελευταίο περιστατικό.  

Τώρα, λοιπόν, η γνωστή τραγουδίστρια δεν διεκδικεί από το κράτος μόνο χρηματική αποζημίωση, αλλά επιδιώκει να προφυλάξει το σπίτι της από παρόμοια γεγονότα στο μέλλον. Και απ’ ό,τι φαίνεται από τις ενέργειές της, δεν είναι διατεθειμένη να βάλει το χέρι στην τσέπη.  
 Ζητά λοιπόν να προχωρήσει ο Δήμος Κηφισιάς σε αντιπλημμυρικά έργα έξω ακριβώς από την πόρτα του σπιτιού της. 



Ζημιές υπέστη και το μηχάνημα του σολάριουμ, αξίας 4.000 ευρώ

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η οικονόμος της επισκέφτηκε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου προκειμένου να αφήσει στους αρμόδιους μια γραπτή προσφορά ιδιώτη υδραυλικού για τα αντιπλημμυρικά έργα - για εργασίες που αφορούν τη συσσώρευση όμβριων υδάτων του δρόμου σε σκάρες και όδευση προς αποχέτευση όμβριων του δήμου. 

Ο υδραυλικός Δημήτρης Χονδρογιάννης που υπογράφει την προσφορά εξηγεί εγγράφως τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην πλημμυρίσει ξανά το σπίτι της κυρίας Βίσση.
 Οι εργασίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση, όπως αναφέρεται, δύο μαντεμένιων σκαρών 50 x 70 εκ. στα προκαθορισμένα σημεία του δρόμου. Σκάψιμο φρεατίου περίπου 40-50 εκ. βάθος για να μεγαλώσει η οπή του φρεατίου. Τσιμεντάρισμα των σκαψιμάτων καθώς και των σκαρών. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ, ωστόσο από το γεγονός ότι η οικονόμος της κυρίας Βίσση άφησε γραπτή προσφορά στους υδραυλικούς των τεχνικών υπηρεσιών, οι υπάλληλοι του δήμου κατάλαβαν ότι η τραγουδίστρια δεν προτίθεται να αναλάβει το κόστος των αντιπλημμυρικών έργων.



Επώνυμα είδη ρουχισμούτης τραγουδίστριας που καταστράφηκαν από τη λάσπη που δημιουργήθηκε εξαιτίας της βροχής

 Το συμβάν προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον Δήμο Κηφισιάς. Ωστόσο οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας έλαβαν τελικά υπόψη τους την προσφορά εκ μέρους της κυρίας Βίσση για τα έργα και μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας θα κατέθεταν τον φάκελο στη νομική υπηρεσία του δήμου για τα περαιτέρω.  Από το περιβάλλον της τραγουδίστριας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μόλις το αίτημα σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής είναι θέμα χρόνου η τακτοποίησή του. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και η έκθεση της Πυροσβεστικής, λένε, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο υπόγειο της τραγουδίστριας το μεσημέρι εκείνης της Τρίτης.   



Ο vintage πολυφωνικός συνθέτης Juno-60, στα πλήκτρα του οποίου έχουν πρωτοπαιχθεί οι μεγαλύτερες επιτυχίες της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης