«StartupBus»: Φτιάχνοντας μια «νεοφυή» επιχείρηση μέσα σε ένα λεωφορείο για τη Βιέννη!

«StartupBus»: Φτιάχνοντας μια «νεοφυή» επιχείρηση μέσα σε ένα λεωφορείο για τη Βιέννη!

Με κεντρικό σύνθημα «Είσαι αρκετά τρελός, ώστε να μπεις σε ένα λεωφορείο, να σκεφτείς, να χτίσεις και να ξεκινήσεις μια startup, μέσα σε 72 ώρες, παρέα με μία ομάδα ξένων;» αρχίζει σε λίγες μέρες ένα από τα πιο ξεχωριστά event στην Ευρώπη για νεοφυείς επιχειρήσεις

«StartupBus»: Φτιάχνοντας μια «νεοφυή» επιχείρηση μέσα σε ένα λεωφορείο για τη Βιέννη!
Τρεις νέοι startupers φέρνουν στην Ελλάδα το “StartupBus”, το hackathon που δημιουργεί νέες επιχειρήσεις μέσα σε λεωφορείο με προορισμό τη Βιέννη.

Με κεντρικό σύνθημα «Είσαι αρκετά τρελός, ώστε να μπεις σε ένα λεωφορείο, να σκεφτείς, να χτίσεις και να ξεκινήσεις μια startup, μέσα σε 72 ώρες, παρέα με μία ομάδα ξένων;» αρχίζει σε λίγες μέρες ένα από τα πιο ξεχωριστά event στην Ευρώπη για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
Το “StartupBus Europe 2014”, όπως είναι το όνομά του, πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα λάβουν μέρος οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρόκειται για ένα hackathon 72 ωρών με ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που ταξιδεύει από την Αθήνα με προορισμό τη Βιέννη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα σχηματιστούν από τους 30 συμμετέχοντες πέντε νέες εταιρείες, ενώ αντίστοιχες αποστολές θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Εσθονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο» λέει ο Σταύρος Τσομπανίδης, μέλος της ελληνικής οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτής της startup Phee.




Η ελληνική αποστολή πρόκειται να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής της θα κάνει στάσεις στη Θεσσαλονίκη, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.





«Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η διασύνδεση με τα startup οικοσυστήματα της κάθε πόλης ώστε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο γνωριμιών για τους συμμετέχοντες. Το λεωφορείο αναμένεται να φθάσει στη Βιέννη στις 28 Οκτωβρίου» υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής, το δεύτερο από τα τρία ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας και εμπνευστής του Prosfero.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στο Pioneers Festival, παρουσιάζοντας μπροστά σε ένα διεθνές κοινό επενδυτών τις ιδέες τους.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό συνέδριο, όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα. Φέτος θα διοργανωθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου και οι ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρει είναι εξαιρετικές για τους νέους επιχειρηματίες» συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος.



Μέσα από το StartupBus, εξάλλου, δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν ελπιδοφόρες νέες επιχειρήσεις -όπως οι Lisnr, Instacart, Risk Eraser, Branch- που είτε δημιούργησαν προϊόντα που βγήκαν στην αγορά, είτε εξασφάλισαν χρηματοδότηση για να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και αυτές στο τέλος της ημέρας δεν πήγαν στράφι…

Οπως σχολιάζει το τρίτο μέλος της παρέας και ιδρυτής της Syndesis, Κωνσταντίνος Μαλαβιέζος, «και οι τρεις μας έχουμε διακριθεί σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς και έχουμε ιδρύσει τις δικές μας νεοφυείς επιχειρήσεις. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε, δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία σε νέα άτομα που έχουν το ίδιο πάθος και όραμα με εμάς. Μιλάμε για τo πιο συναρπαστικό hackathon στην Ευρώπη που καταλήγει σε ένα καταξιωμένο συνέδριο».

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης