Χαμογελάστε για να φαίνεστε νεότεροι!

Χαμογελάστε για να φαίνεστε νεότεροι!

Ένα απλό χαμόγελο αρκεί για να φαίνεται κανείς, κατά μέσο όρο, δύο χρόνια πιο νέος, επισημαίνουν οι ερευνητές προσθέτοντας πως το χαμόγελο μας κάνει πιο δημοφιλείς αλλά και γενναιόδωρους

Χαμογελάστε για να φαίνεστε νεότεροι!
Χαμογελάστε. Εκτός από μεταδοτικό σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι.

Όταν χαμογελάμε μπορούμε να δείχνουμε πιο νέοι έως και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δύο χιλιάδες άτομα και δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Οι άνθρωποι που δείχνουν ευτυχισμένοι, φαίνονται πιο νέοι, ενώ αυτοί που δείχνουν σκυθρωποί, φαίνονται πιο μεγάλοι σε ηλικία και βεβαίως λιγότεροι ποθητοί.

Κλείσιμο


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πλαστική χειρουργική είναι για τους περισσότερους η καλύτερη λύση για να δείχνει κάποιος πιο νέος, στην πραγματικότητα όμως το ελιξήριο της νεότητας είναι λιγότερο επώδυνο και δαπανηρό. Ένα απλό χαμόγελο αρκεί για να φαίνεται κανείς, κατά μέσο όρο, δύο χρόνια πιο νέος, επισημαίνουν οι ερευνητές προσθέτοντας πως το χαμόγελο μας κάνει πιο δημοφιλείς αλλά και γενναιόδωρους. Αντιθέτως, ένα θλιμμένο και σκυθρωπό πρόσωπο προσθέτει ένα χρόνο στην πραγματική ηλικία του ατόμου. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να υπολογίσουν την ηλικία 12 γυναικών, ηλικίας 28 έως 69 ετών, που πόζαραν στο φακό με τρεις διαφορετικές εκφράσεις: χαρούμενες, λυπημένες και ανέκφραστες. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία «NIVEA», ένα χαμογελαστό πρόσωπο κόβει ένα χρόνο από την πραγματική ηλικία του ατόμου σε σχέση μ'  ένα λυπημένο πρόσωπο και έξι μήνες απ΄ότι ένα ανέκφραστο πρόσωπο. Η έρευνα κατέληξε επίσης στο στο συμπέρασμα ότι, οι χαρούμενοι άνθρωποι δείχνουν ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.



«Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι όλο ενέργεια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο αλλά και να επιτύχουν στην ζωή τους», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της μελέτης.


 
Επιπλέον, το χαμόγελο μειώνει το στρες, απελευθερώνει ενδορφίνη  -την ορμόνη της «ευχαρίστησης»- και χαλαρώνει το σώμα έτσι ώστε να δείχνει λιγότερο κουρασμένο. Μάλιστα, οι τακτικές ασκήσεις στους μύες του προσώπου που γίνονται όταν χαμογελάμε, βοηθούν να δείχνουμε νεότεροι. Αυτό γίνεται γιατί αυξάνουν την ροή του αίματος στην περιοχή του προσώπου. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης