Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Ραχόι

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Ραχόι

Eπειτα από περισσότερους από δέκα μήνες πολιτικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Ραχόι
Ο ηγέτης των Συντηρητικών Μαριάνο Ραχόι ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός ενώπιον του βασιλιά Φελίπε, έπειτα από περισσότερους από δέκα μήνες πολιτικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή.

Ο Ραχόι, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, επιστρέφει στην εξουσία αφού έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στο κοινοβούλιο και θα πρέπει να συνάψει συμφωνίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να περάσει τα νομοσχέδια σε ένα κατακερματισμένο και εχθρικό κοινοβούλιο.
Κλείσιμο

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη. 

Σύμφωνα με αναλυτές, η επόμενη κυβέρνηση- μία κυβέρνηση μειοψηφίας - θα κληθεί να βρει πεδία όπου θα εφαρμόσει περικοπές δημοσίων δαπανών ή πηγές επιπλέον εσόδων, συνολικού ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της Μαδρίτης στην Κομισιόν .

Ο Ραχόι θα πρέπει να αναζητήσει υποστήριξη από άλλα κόμματα για να επιτύχει την έγκριση των προϋπολογισμών της κυβέρνησής του, καθώς γι' αυτό χρειάζεται απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης