Αίγυπτος: Δικαστήριο αθώωσε 68 ακτιβιστές

Αίγυπτος: Δικαστήριο αθώωσε 68 ακτιβιστές

Επέβαλε πάντως χρηματικό πρόστιμο στον καθένα, ύψους 6.553 δολαρίων, διότι είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις χωρίς άδεια την 25η Ιανουαρίου, στην επέτειο της εξέγερσης του 2011 που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ

Αίγυπτος: Δικαστήριο αθώωσε 68 ακτιβιστές
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, δικαστήριο της Αιγύπτου αθώωσε σήμερα 68 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και μέλη της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράνομες συναθροίσεις και επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Το δικαστήριο επέβαλε πάντως χρηματικό πρόστιμο σε κάθε έναν από τους 68 κατηγορούμενους, ύψους 50.000 αιγυπτιακών λιρών (6.553 δολάρια) καταδικάζοντάς τους διότι είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις χωρίς άδεια την 25η Ιανουαρίου, στην επέτειο της εξέγερσης του 2011 που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν εξαπολύσει ένα κύμα καταστολής εναντίον του ισλαμικού κινήματος αφότου ο στρατός το απομάκρυνε από την εξουσία τον Ιούλιο του 2013, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του τότε προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Κλείσιμο
Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εκατοντάδες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συνέλαβαν χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Επίσης έχουν επιβάλει ποινές φυλάκισης σε υψηλόβαθμα στελέχη αντιπολιτευόμενων κινημάτων κοσμικού χαρακτήρα, προκαλώντας έντονες επικρίσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης