Τρεις Αμερικανοί που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα έδωσαν συνέντευξη στο CNN

Τρεις Αμερικανοί που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα έδωσαν συνέντευξη στο CNN

Ζητούν την παρέμβαση των ΗΠΑ για την απελευθέρωσή τους

Τρεις Αμερικανοί που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα έδωσαν συνέντευξη στο CNN
Συνεργείο του αμερικανικού δικτύου CNN ταξίδεψε μέχρι τη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τρεις Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται για διάφορα αδικήματα σε φυλακές της χώρας. Ο δημοσιογράφος Will Ripley, πήρε συνέντευξη στους τρεις συμπατριώτες του σε ξενοδοχείο της Πιονγκγιανγκ, «υπό το άγρυπνο βλέμμα» κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ο κάθε κρατούμενος είχε δικαίωμα να δώσει συνέντευξη για πέντε λεπτά... Ο 46χρονος Kenneth Bae, υποφέρει από διαβήτη και υψηλή πίεση και εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών στη Βόρεια Κορέα με την κατηγορία, ότι ως μέλος χριστιανικής οργάνωσης, εργάστηκε για την ανατροπή του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Bae δήλωσε ότι εργάζεται σκληρά σε στρατόπεδο εργασίας, οκτώ ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, αλλά ανέφερε ότι του συμπεριφέρονται «ανθρώπινα».

Κλείσιμο
Ο 24χρονος Matthew Todd Miller, αποτελεί μια ιδιόμορφη περίπτωση, αφού τον Απρίλιο του 2010 επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα και ζήτησε άσυλο, ενώ πρώτα έσκισε την τουριστική του βίζα. Έκτοτε, κρατείται για «απαράδεκτη συμπεριφορά», αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί άλλαξε γνώμη και ζητά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, ο άντρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το θέμα.



Ο 56χρονος Jeffrey Edward Fowle, φυλακίστηκε επειδή άφησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην Πιόνγκγιανγκ, μια βίβλο. Ο άντρας κρατείται από τον Ιούνιο για «συγκαλυμένη πράξη» εναντίον του καθεστώτος και ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και παραδέχθηκε την ενοχή του.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Patrick Ventrell, δήλωσε την Δευτέρα, μετά την συνέντευξη των τριών κρατουμένων, ότι η απελευθέρωσή τους, είναι κορυφαία προτεραιότητα των ΗΠΑ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος του State Department, Jen Psaki, ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για μας από την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό».

Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα και η σουηδική πρεσβεία στην Πιόνγκγιανγκ, ενεργεί «ως δύναμη προστασίας» για θέματα που αφορούν Αμερικανούς πολίτες στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης