Φέρνουν νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Φέρνουν νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Εκδήλωση το Σάββατο με τη συμμετοχή Έρογλου και Γιοργκαντζίογλου - Θα τεθούν τα θεμέλια των τριών εγκαταστάσεων τα οποία αναμένεται να στοιχίσουν 40 εκατομμύρια ευρώ

Φέρνουν νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα
Τελετή κατά την οποία θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για τρεις εγκαταστάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα πραγματοποιείται στην κατεχόμενη Κερύνεια το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Δασών και Υποθέσεων Νερού, η τελετή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, του λεγόμενου «πρωθυπουργού» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, του υπουργού Δασών και Υποθέσεων Νερού Βεϊσέλ Έρογλου και του υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα τεθούν τα θεμέλια των τριών εγκαταστάσεων τα οποία αναμένεται να στοιχίσουν 123 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (40 εκατομμύρια ευρώ).

Στο κόστος περιλαμβάνεται εγκατάσταση καθαρισμού νερού η οποία θα καθαρίζει 200 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού την ημέρα. Θα εγκατασταθεί επίσης αγωγός μεταφοράς νερού από την Κερύνεια στη Λευκωσία. Επίσης στην Κερύνεια θα εγκατασταθούν αγωγοί διανομής νερού 160 χιλιομέτρων.

Το τουρκικό Υπουργείο Δασών και Υποθέσεων Νερού αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μεταφέρονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο. Το 50,3% του νερού θα είναι πόσιμο και το 49,7% για τις ανάγκες ύδρευσης. Το νερό αυτό θα καλύψει τις ανάγκες των κατεχομένων για τα επόμενα πενήντα χρόνια, όπως αναφέρεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης