Παραγκούπολη για... πλούσιους

Παραγκούπολη για... πλούσιους

Ο λόγος για το περίφημο Shanty Town, ένα ιδιότυπο «ξενοδοχειακό συγκρότημα» - παραγκούπολη που βρίσκεται στη Νότια Αφρική και φτιάχτηκε για να μπορούν οι πλούσιοι να αισθανθούν, έστω και περιστασιακά... φτωχοί

Παραγκούπολη για... πλούσιους
Μπορεί να ακούγεται εξόχως υπερβολικό ή ενδεχομένως ιδιαίτερα προσβλητικό όμως είναι μια πραγματικότητα και βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Ο λόγος για το περίφημο Shanty Town, ένα ιδιότυπο «ξενοδοχειακό συγκρότημα» - παραγκούπολη που βρίσκεται στο χωριό Emoya Estate και το οποίο φτιάχτηκε για να μπορούν οι πλούσιοι να αισθανθούν έστω και για λίγες μέρες... φτωχοί.
Να νιώσουν αυτό που λέμε τη συναισθηματική φόρτιση του να ζεις μέσα σε μια παράγκα.

Φαινομενικά μοιάζει με ένα ετοιμόρροπο χωριό αποτελούμενο από μεταλλικές καλύβες, γνωστές ως «shanty», που οπτικά τουλάχιστον θυμίζει τις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής. Επι της ουσίας όμως πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 52 επισκέπτες.
Κλείσιμο

Το χωριό αυτό βρίσκεται στο Emoya Estate της Νότιας Αφρικής και κάθε καλύβα κοστίζει 80 δολάρια τη βραδιά και προσφέρει ανέσεις όπως τρεχούμενο νερό, ηλεκτρισμό, επιδαπέδια θέρμανση και WiFi.









Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες μέσα στιςπαράγκες υπάρχουν όλα τα τρόφιμα και όλα τα σνάκ που μπορεί να ζητήσει κάποιος μεγαλοαστός που θα θελήσει για λίγες μέρες να υποκριθεί τον φτωχό.

Οι υπεύθυνοι υπόσχονται «την εμπειρία της ζωής σε μια παραγκούπολη, σε ασφαλείς όμως συνθήκες», αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που ασκούν σκληρή κριτική, λέγοντας πως είναι ανούσιο και προσβλητικό απέναντι στους ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να ζουν σε μια παράγκα.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης