Ο Κολόμβος «ντύθηκε» Μπαρτσελόνα... ελέω κρίσης

Ο Κολόμβος «ντύθηκε» Μπαρτσελόνα... ελέω κρίσης

Πενία τέχνας κατεργάζεται: Στη Βαρκελώνη έντυσαν το διάσημο άγαλμα, ενώ ο σταθμός Πλάθα ντελ Σολ μετονομάζεται σε Vodafone ντελ Σολ

Ο Κολόμβος «ντύθηκε» Μπαρτσελόνα... ελέω κρίσης
Η κρίση μαστίζει την Ισπανία, η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα έσοδα. Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, και ελέω της ύφεσης που έχει αφήσει το 27% του πληθυσμού χωρίς δουλειά, οι Ισπανοί σκέφτηκαν πως τα διαφημιστικά έσοδα θα ήταν μια σημαντική βοήθεια.

Έτσι, το εμβληματικό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, που δεσπόζει στο λιμάνι της Βαρκελώνης, δεν είναι πια... γυμνό, αφού οι δημοτικές αρχές της Ισπανίας είχαν τη φαεινή ιδέα να του «φορέσουν» την καινούργια φανέλα της ομώνυμης διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο λόγος; Οι 114.000 ευρώ που πήραν από τη Nike (μία από τους χορηγούς της Μπαρτσελόνα) ώστε να δει τη φανέλα τοποθετημένη σε κοινή θέα.

Και οι Ισπανοί δε σταματούν εδώ... Ο ιστορικός σταθμός του μετρό Πλάθα ντελ Σολ μετονομάζεται σε Vodafone ντελ Σολ με... αντάλλαγμα τρία εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δώσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην εταιρεία του μετρό της Μαδρίτης προκειμένου να προσθέσει επί τριετία το εμπορικό της σήμα στον σταθμό.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις φυσικά δεν έχουν μόνο τους υποστηρικτές τους, αλλά έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις. Για παράδειγμα, ομάδα οικολόγων λέει πως οι σταθμοί του μετρό πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ότι τέτοιου είδους κινήσεις «μπερδεύουν» τους καταναλωτές, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ικανοί να ξεχωρίσουν μεταξύ διαφήμισης και πληροφόρησης.

Κλείσιμο
Στη Βαρκελώνη μάλιστα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να «ντύσει» τον Κολόμβο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συλλόγου της περιοχής «Εσπανιόλ», του οποίου ο πρόεδρος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση ως τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Για τους υποστηρικτές από την άλλη, ένα τέτοιο άνοιγμα είναι σίγουρα κερδοφόρο ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη οικονομική κατάσταση για τη χώρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης