Μη επεμβατική ρινοπλαστική

Μη επεμβατική ρινοπλαστική

Με τον όρο μη επεμβατική ρινοπλαστική εννοούμε τις βελτιώσεις που μπορεί να προσφέρει ο πλαστικός χειρουργός στο ιατρείο, με τη βοήθεια υαλουρονικού οξέος ( fillers ) ή Βotox


Μη επεμβατική ρινοπλαστική
Κλείσιμο
Άρθρο του Δρ Αντώνη Παρασκευά
Πλαστικός Χειρουργός  
doctorparaskevas.com




Η διαδικασία είναι συνήθως πολύ απλή, ανώδυνη, και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του , δεν είναι όμως μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις μύτες και οι ενδείξεις πρέπει να μπαίνουν προσεκτικά από τον πλαστικό χειρουργό.

Η μη επεμβατική ρινοπλαστική με τη βοήθεια υαλουρονικού οξέος ενδείκνυται :

- για να διορθωθούν ατέλειες και ανομοιογένειες που οφείλονται σε προηγούμενη επέμβαση στη μύτη.  Σ αυτή την περίπτωση μπορούμε επίσης , αντί για υαλουρονικό οξύ να χρησιμοποιήσουμε αυτολογο λίπος , δηλαδή λιποκύτταρα που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή.
 Αυτή η τεχνική έχει σαν πλεονέκτημα την τροφική δράση του λίπους στους ιστούς και το δέρμα της μύτης καθώς και το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ μακράς διαρκείας η και μόνιμα.

- για να στηριχτεί και να ανασηκωθεί η άκρη της μύτης ( ακρορινιο ) που έχει την τάση να πέφτει με το χρόνο με αποτέλεσμα η μύτη να μακραίνει.

-για να καλυφτεί ένας μικρός ήβος ( καμπούρα ) στη ράχη της μύτης Πρόκειται για τεχνική καμουφλάζ που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, για μεγαλύτερους όμως ήβους είναι προτιμότερη η χειρουργική αφαίρεση.


Με τη βοήθεια του Βotox μπορούμε

- να ανασηκώσουμε και να στρέψουμε προς τα επάνω την άκρη της μύτης , μπλοκάροντας τη δράση ενός μικρού μυ στη βάση της στυλίδας που λέγεται Depressor Septi Nasii

- να λεπτύνουμε το ακρορίνιο μικραίνοντας την απόσταση ανάμεσα στα πτερύγια της μύτης ( ρουθούνια )

- να εξαλείψουμε τις εγκάρσιες ρυτίδες ( bunny lines ) μπλοκάροντας τη δράση ενός μυ της ραχης της μύτης ( Nasalis )

Τα αποτελέσματα μετά την έγχυση υαλουρονικου οξέος διαρκούν περίπου ένα έτος ενώ η δράση του Botox διαρκεί γύρω στους έξι μήνες Μετά το χρονικό αυτό διάστημα ο ασθενής μπορεί να επαναλάβει την ιδία διαδικασία η να προχωρήσει σε μια πιο μόνιμη επεμβατική λύση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης