Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3: Είδε πάλι... αστεράκια!

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3: Είδε πάλι... αστεράκια!

Πικρό ντεμπούτο για τον Μανουέλ Ρόκα στον πάγκο του Πλατανιά που παραμένει ουραγός στη βαθμολογία ενώ ο Αστέρας πήρε βαθιά ανάσα - Οι φιλοξενούμενου με τους Γκοντό (12'), Πασσαλίδη (45'+1') προηγήθηκαν με 0-2 και στο 72' ο Μανιάς πέτυχε το τελικό 0-3

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3: Είδε πάλι... αστεράκια!
Ήταν ένα ματς χωρίς ποδοσφαιρική... πανδαισία αλλά που κρίθηκε πολύ νωρίς. Ο Αστέρας ήταν εμφανώς ανώτερος του Πλατανιά στα Χανιά και... καθάρισε το παιχνίδι από το 11' με το γκολ του Γκοντό για να έρθει εκείνο του Πασαλίδη για το 0-2 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του α' μέρους αλλά και το 0-3 από τον Μανιά στο 72'. Πολύ καλό ματς ο Τόνσο που χειροκροτήθηκε στην αλλαγή του από τον κόσμο του Πλατανιά.
 
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
 
Η αρχική διάταξη του Πλατανιά: Κοκκαλάς κίπερ, Στάθης, Ντικαμονά, Στάμου και Βάντερσον στην άμυνα, άξονας με Αγγελόπουλο και Πατράλη αλλά και τον Δημούτσο σε πιο προωθημένο και οργανωτικό ρόλο, Ενσικουλού και Κοροβέσης τα δύο άκρα και μπροστά ο Μπούτνικ.
 
Κλείσιμο
Ο αρχικός σχηματισμός του Αστέρα: Αθανασιάδης κίπερ, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος και Γιαννούλης στην άμυνα, κέντρο με Μουνάφο και Ιγκλέσιας και πιο μπροστά τους ο Τόνσο και οι Τσιλιανίδης και Καλτσάς να πλαισιώνουν τον προωθημένο Γκοντό.
 
Ο ΤΟΝΣΟ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΕΤΗ, Ο ΓΚΟΝΤΟ ΤΟ 0-1
 
Ο Πλατανιάς έδειξε να έχει μία διάθεση για πρωτοβουλία των κινήσεων και για φάσεις αλλά δεν έγινε όσο επικίνδυνος και απειλητικός  έπρεπε στην επίθεση. Αντίθετα ο Αστέρας και σκόραρε και άλλες φάσεις για το 0-2 έβγαλε. Στο 11' ο Τόνσο με πολύ ωραία κάθετη βρήκε τον Γκοντό που βγήκε σε θέση βολής και σκόραρε. Στο 28' ο Γκοντό είχε χαμένη ευκαιρία με προβολή λίγο έξω και στο 30' ένα σουτ του Τόνσο που πήγε λίγο άουτ. Στο 40' ο Κοκκαλάς έκανε μεγάλη επέμβαση σε καλή και δυνατή κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από κόρνερ του Τόνσο.
 
0-2 ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΖΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Το α' μέρος έληξε με 2 - 9 τελικές και τον Αστέρα να έχει προλάβει να κάνει και άλλες φάσεις και να σκοράρει και για το 0-2. Στο 45' ο Πλατανιάς είχε μία καλή στιγμή με τους Κοροβέση και Δημούτσο αλλά ο 2ος έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να σουτάρει από καλό σημείο. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων από φάουλ του Καλτσά ο Στάθης έχασε τον Πασαλίδη με τον παίκτη των Αρκάδων να σκοράρει με κεφαλιά.
 
ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΓΚΟΛ
Στην επανάληψη οι Χανιώτες μπήκαν πιο... ορεξάτοι επιθετικά και επιχείρησαν να μειώσουν γρήγορα στο σκορ δίχως όμως αντίκρισμα. Στο 48' μία κεφαλιά του Δημούτσου την μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης και στο 49' έπιασε και ένα σουτ του Ντεβέσα. Στην συνέχεια ο Δημούτσος προσπάθησε ξανά να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
 
ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΕΡΜΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Στο 72ο λεπτό ήρθε το 0-3 πάλι από στημένο. Ο Τσιλιανίδης έκανε πλασαριστά το κόρνερ, ο Μανιάς το γύρισμα προς τα πίσω και πρώτα ο Βάντερσον και τελευταίος ο Μπούτνικ αντί να διώξουν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 84' ένα σουτ από τον Ντεβέσα έφυγε λίγο άουτ. Στο ματς δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα λεπτά για να φτάσουμε στο τελικό 0-3.
 
MVP: Τόνσο. Πολύ καλό ματς ειδικά στο α' μέρος με ασίστ στο 0-1 και μεγάλη συμβολή στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι σκόρερ Γκοντό και Πασαλίδης σίγουρα μπαίνουν εδώ. Γενικά από τον Αστέρα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υστέρησε κανείς.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Πλατανιά. Δίχως πλάνο, έμπνευση ή σαφή δυνατότητα να απειλήσει τον Αστέρα. Μόνο ο Δημούτσος ξεχώριζε κάπως αλλά και ο Ντεβέσα... Κάκιστη και η αμυντική αντίδραση των Χανιωτών ειδικά στις στημένες φάσεις.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Στάθης χάνει τον Πασαλίδη στην φάση του 0-2. Ο αμυντικός του Πλατανιά δεν μπορεί να καλύψει τον αντίπαλό του που σηκώνεται σχεδόν ανενόχλητος για το γκολ.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο απόγευμα η διαιτησία. Δεν έχει κάνει κάποιο σοβαρό λάθος.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ματς δεν χωράει ιδιαίτερης κριτικής. Ουσιαστικός και ανώτερος μεσοεπιθετικά ο Αστέρας πήρε μία καθαρή και ευρεία εκτός έδρας νίκη στα Χανιά. Αρκετά κακός ο Πλατανιάς ειδικά στο α' μέρος. Στο β' μέρος προσπάθησε να πιέσει και έβγαλε κάποιες φάσεις όμως και πάλι οι Αρκάδες δεν ένιωσαν να απειλούνται ιδιαίτερα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 0-3.
 
Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (46' Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81' Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (73' Γκρζέλτσακ), Ντικαμονά και Στάμου.
Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Σίλβα, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82' Τσουκαλάς), Τόνσο (89' Σελίν), Γκοντό (69' Μανιάς) και Τσιλιανίδης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης