Κέρκυρα-Ξάνθη 1-0: Το σερί των Φαιάκων συνεχίζεται

Κέρκυρα-Ξάνθη 1-0: Το σερί των Φαιάκων συνεχίζεται

Η εκπληκτική Κέρκυρα νίκησε με 1-0 την Ξάνθη χάρις στο πανέμορφο γκολ του Κέβιν Ντιόγκο στο 66' και συνεχίζει να εντυπωσιάζει - Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα η αποβολή του Γουάλας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου 

Κέρκυρα-Ξάνθη 1-0: Το σερί των Φαιάκων συνεχίζεται
Η Κέρκυρα με το γκολ του Ντιόγκο επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και έκανε... μεγάλο δώρο στην ΑΕΚ που με νίκη στο ντέρμπι «πατάει» και πάλι πεντάδα!

Έτσι έπαιξαν
Η Κέρκυρα με τον Κουτζαβασίλη κάτω απ' τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας μπροστά του βρέθηκαν οι Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι και Ντιόγκο. Ο Νίκιτς είχε τη στήριξη του Σιόντη στα χαφ, με τον Γεωργίου να κινείται στο δεξί «φτερό», τον Επστάιν αριστερά και τον Κέβιν ως επιθετικό στήριγμα στον Τουράμ.

Η Ξάνθη είχε στην εστία τον Ζίβκοβιτς και από δεξιά στ' αριστερά στην άμυνα τους Φλίσκα, Καρασαλίδη, Λισγάρα και Γουάλας. Ο Καμαρά με τον Ντε Λούκας στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Λουτσέσκου, οι Τριάδης και Λουσέρο στα πλάγια με τον Βασιλακάκη μαζί τους για την τριάδα που κινούταν πίσω από τον Γιουνές.

Ανέβασε αργά στροφές και απέκτησε αβαντάζ η Κέρκυρα
Αφού η καλύτερη στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, στο πρώτο μέρος, δεν ήταν καν... τελική ευκαιρία από πλευράς Ξάνθης, η Κέρκυρα κατάφερε να ξεπεράσει το νωθρό της ξεκίνημα, να ισορροπήσει το ματς, να πάρει πρωτοβουλία και να φτάσει να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με αριθμητικό πλεονέκτημα! Σε ένα παιχνίδι με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με πολλές κίτρινες κάρτες και με τους νησιώτες να επιβάλλονται στον αγωνιστικό όσο περνούσαν τα λεπτά, κλασσική ευκαιρία δεν υπήρξε. Στο 7ο λεπτό, βέβαια, ο Γιουνές θα μπορούσε να έχει αλλάξει ολόκληρη τη ροή του παιχνιδιού αν ολοκλήρωνε τη φάση που έφτιαξε ο Ντε Λούκας με την τρομερή προωθημένη μπαλιά, με τον Κουτζαβασίλη όμως να εκμταλλεύεται το ανοιχτό κοντρόλ και με την έξοδό του να μαζεύει τη μπάλα. Το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν τέτοιο που προετοίμασε για πολύ διαφορετική κατάσταση στην επανάληψη. Ο Γουάλας δεν πρόσεξε και δεν πρόλαβε τον Γεωργίου στην άμυνά του, σήκωσε το πόδι ψηλά με τον εξτρέμ της Κέρκυρας να έχει τσιμπήσει τη μπάλα και τον χτύπησε με αποτέλεσμα ν' αποβληθεί...
Κλείσιμο

Υπεροχή, ουσία, «τρίποντο»
Ο Γεωργίου που χτύπησε στη φάση της αποβολής του Γουάλας λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Κόντος στην Κέρκυρα. Ο νεοεισελθών ήταν αρκετά δραστήριος από αριστερά και ήταν ο πρωταγωνιστής στις δύο καλές στιγμές για την ομάδα του μέχρι το 60'. Αρχικά με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Επστάιν και λίγο αργότερα με μια ατομική ενέργεια που ολοκληρώθηκε κακό πλασέ, εύκολη λεία για τον Ζίβκοβιτς. Ο Κόντος έμελλε να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και στο 65' συμμετείχε στη φάση του γκολ από τον Κέβιν! Ο Επστάιν από δεξιά άλλαξε παιχνίδι βρίσκοντας τον 30χρονο συμπαίκτη του στο δεύτερο δοκάρι στην περιοχή κι εκείνος έκανε το γύρισμα για να πεταχτεί με το ανάποδο ο Ντιόγκο και να γράψει το 1-0. Η Κέρκυρα δεν διέτρεξε κινδύνους στο υπόλοιπο παιχνίδι, έκανε όμως τον προπονητή της να έχει παράπονα από στιγμές που η Ξάνθη έπαιρνε μέτρα και έφτανε στην περιοχή του Κουτζαβασίλη.

MVP: Ο Κέβιν έδωσε τη λύση με εκπληκτικό τρόπο για την Κέρκυρα και της χάρισε τη νίκη με το ανάποδο στο 65' για το 1-0, με το οποίο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έδωσε ουσία στο αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ύψος του: Ο Αλέξανδρος Κόντος. Από τη στιγμή που πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω για την Κέρκυρα και ήταν φουριόζος... Προειδοποίησε με μια καλή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Επστάιν, έκανε λίγο αργότερα ένα κακό πλασέ προς την εστία του Ζίβκοβιτς και βρήκε τρόπο στο 65' να κάνει την ασίστ για το γκολ του Κέβιν. Μέγιστη η συμβολή του στη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γουάλας για την Ξάνθη. Ήταν εκείνος που δεν πρόσεξε, που αποβλήθηκε για την πολύ κακή εκτίμηση της φάσης με τη βαθιά μπαλιά προς την άμυνα της ομάδας του στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γεωργίου κυνήγησε... διαολεμένα και κέρδισε την αποβολή του, μαζί με... σουβενίρ στο πρόσωπο από το χτύπημα που δέχθηκε. Καθοριστική για την εξέλιξη και την κατάληξη του ματς η κόκκινη κάρτα.

Η γκάφα: Ο μοιραίος για την Ξάνθη, Γουάλας. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε αέρα στην Κέρκυρα στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου το πήρε πάνω της για να φτάσει στο στόχο της. Το κατάφερε μόλις 15' μετά την έναρξη της επανάληψης.

Το στραγάλι: Ο Καραντώνης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που είχε να επιδείξει αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, φωνές και παράπονα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Για να διατηρήσει τον έλεγχο, δεν δίστασε να βγάλει τέσσερις κίτρινες κάρτες μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Βέβαια, στο 19' έχασε το χέρι του Καρασαλίδη που ως τελευταίος παίκτης προσπάθησε να σταματήσει πιθανή επέλαση του Γεωργίου. Σωστή η αποβολή του Γουάλας στο 45', φώναξαν για χέρι οι νησιώτες στο 52' σε σουτ του Νίκιτς που βρήκε στο χέρι του Ντε Λούκας στην περιοχή.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, η Κέρκυρα έφτασε σε δεύτερη διαδοχική με το 1-0 απέναντι στην Ξάνθη. Ευνόησε την ομάδα του νησιού η εξέλιξη με την αποβολή του Γουάλας στο 45'. Σωστή αντιμετώπιση από τους παίκτες του Γρηγορίου αναφορικά με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Κακό αποτέλεσμα για την Ξάνθη στο νησί των Φαιάκων, σε κίνδυνο η παρουσία στην πρώτη πεντάδα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ζ.Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62' Ντουαλά), Γεωργίου (46' Κόντος), Κ.Ντιόγκο (85' Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (61' Λάζιτς), Γιουνές, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο (73' Πιτσέλι), Λισγάρας, Καμαρά (46' Σιλά).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης