Ηρακλής-Ξάνθη 0-1: Η επέλαση των Θρακιωτών συνεχίζεται και το 2017!

Ηρακλής-Ξάνθη 0-1: Η επέλαση των Θρακιωτών συνεχίζεται και το 2017!

Η εκπληκτική Ξάνθη πέρασε κι από το Καυταντζόγλειο παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας και αφήνοντας τον Ηρακλή στην τελευταία - Οι Θρακιώτες έχασαν πέναλτι στο 21' με τον Γιουνές αλλά ο ίδιος παίκτης στο 58' πέτυχε το χρυσό γκολ της νίκης - Η ομάδα του Λουτσέσκου παρέμεινε αήττητη για 11ο αγώνα ενώ πανηγύρισε την 5η σερί νίκη της

Ηρακλής-Ξάνθη 0-1: Η επέλαση των Θρακιωτών συνεχίζεται και το 2017!
Τι 2016, τι 2017.... τι όπως πάμε 2018 κτλ. Η Ξάνθη μπήκε στο νέο έτος αποφασισμένη να συνεχίσει τον... χαβά της και πλέον περιμένει την επόμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής της κατηγορίας. Χάρη σε γκολ του Γιουνές - ποιου άλλου; - κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, συμπλήρωσε πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και τείνει να ξεχάσει πότε έχασε για τελευταία φορά. Ηταν στις 17 Σεπτεμβρίου από τον Πανιώνιο και πριν από 11 αναμετρήσεις της στην Σούπερ Λιγκ. Την ίδια στιγμή στον Ηρακλή έβλεπες μόνο σκυμμένα κεφάλια. Και λογικά. Η ήττα κράτησε τους Θεσσαλονικείς στην επικίνδυνη ζώνη και η «θηλιά» του υποβιβασμού παραμένει στενά γύρω από τον λαιμό τους. 
 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ίδιο σχηματισμό, καθώς τόσο ο Παντελίδης όσο και ο Λουτσέσκου επέλεξαν το 4-2-3-1. Ο Γηραιός με τον Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαρτολίνι, Ρούσο, Ζιάμπαρη, Κούρο στην άμυνα, τους Στάμου, Ιντζόγλου μπροστά από τα στόπερ και τους Πασά, Μοντέιρο, Λεζόνιο πίσω από τον Περόνε. Η Ξάνθη με τον Ζίβκοβιτς πορτιέρο, τους Μπαξεβανίδη, Καρασαλίδη, Γουάλας, Φλίσκα, στην άμυνα, τους Καμαρά, Ντε Λούκας στις θέσεις «6» και «8» αντίστοιχα και τους Βασιλακάκη, Λουσέρο, Τριάδη πίσω από τον φορ Γιουνές. 
 
Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα «κυριάρχησε» η δύναμη. Εγιναν αρκετά εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα και η μόνη αξιοσημείωτη φάση αλλά και τελική του αγώνα ήταν μία σέντρα-σουτ του Περόνε στο 10'. Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν. Σε εκείνο το λεπτό καταλογίστηκε σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλακάκη από τον Χουάντερσον, αλλά ο πορτιέρο του Γηραιού απέκρουσε την κακή ομολογουμένως εκτέλεση του Γιουνές. Αυτό ήταν το πέμπτο εν ελλάδι stop του Βραζιλιάνου πορτιέρο από την άσπρη βούλα και ξαφνικά ο αγώνας έγινε... ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η η Ξάνθη για πρώτη φορά μετά από πολλά παιχνίδια της είχε την  μπάλα περισσότερο στα πόδια της (η ανάπαυλα την βρήκε με 60% κατοχή), «κέρδισε» τον άξονα, όμως ο 
Ηρακλής ήταν... φαρμάκι στις αντεπιθέσεις και μάλιστα δύο φορές με τον  Λεοζίνιο (23', 29') άγγιξε το γκολ. Το «τρικ» με τον Περόνε να τραβιέται στα άκρα καθώς ο Φλίσκας τον ακολουθούσε, δημιουργούσε κενούς χώρους και ο Γηραιός απειλούσε. 
 
 
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και με τους γηπεδούχους να μπαίνουν «φουριόζοι». Πατούσαν στα καρέ του Ζίβκοβιτς, «κέρδιζαν» πολλές εναέριες μονομαχίες σε στημένες μπάλες, αλλά... υπολόγιζαν χωρίς τον Γιουνές. Ο Τυνήσιος στο 58' πήρε το... αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου και μετά από ωραίο «στρώσιμο» της μπάλας από τον Τριάδη, την έστειλε στα δίχτυα του Χουάντερσον. Και επιβεβαίωσε στο ακέραιο την στατιστική υπηρεσία. Μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική η Ξάνθη πετύχαινε ένα γκολ κάθε 5,1 τελικές, επίδοση που την έφερνε στην κορυφή της λίστας με τις πιο εύστοχες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο 27χρονος φορ σκόραρε στην πέμπτη σημερινή τελική της ομάδας του. 
 
Στο τελευταίο μισάωρο η αναμέτρηση «άναψε». Δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά διέθετε ρυθμό και ένταση. Ο Ηρακλής «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2, προσπάθησε να πιέσει, έφτανε μέχρι την περιοχή των φιλοξενουμένων, οι οποίοι όμως αμύνονταν σωστά και δεν δέχονταν φάσεις. Μάλιστα μετά από την αποβολή του Περόνε, διαχειρίστηκαν ακόμη πιο εύκολα τον αγώνα και κράτησαν το «τρίποντο». 
 
Man of the match: Εχασε πέναλτι, ήταν για 58 λεπτά «άφαντος» και κάπου εκεί, έβαλε ωραία το σώμα του μετά από μία εξίσου αρκετά καλή μεταβίβαση του Τριάδη, «όπλισε» και σκόραρε. Ο Γιουνές σε ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξε πως είναι killer και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην Ευρώπη. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο  Μπαρτολίνι δεν ήταν κακός,  αλλά στον αρχηγό... έκατσε η κέντα. Η φάση του γκολ της Ξάνθης ξεκινά από δικό του λάθος – από αυτά που γίνονται κατά δεκάδες σε κάθε αγώνα – και στην πορεία της «έχασε» τον Τυνήσιο. Ηταν ένα παιχνίδι της μοίρας 
 
Στο ύψος του: Ο Ζίβκοβιτς για ακόμη μία φορά φέτος έδειξε πως αποτελεί «εγγύηση» για την εστία της Ξάνθης. Πριν σκοράρει η ομάδα του,  έκανε τρεις πολύ καλές επεμβάσεις (κυρίως εκείνη του 23' στο σουτ του Λεοζίνιο) και έτσι έβαλε τις «βάσεις» για να...μιλήσει ο Γιουνές. 
 
Η γκάφα: Ο  Περόνε έκανε ίσως το καλύτερό του φετινό ματς. Ακόμη και ως εξτρέμ τα πήγε εξαιρετικά. Ομως στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ νευρικός, αντίκρισε δύο κίτρινες για αντίστοιχα σκληρά μαρκαρίσματα και η αποβολή του στο 85'  έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στην προσπάθεια του Ηρακλή να «γυρίσει» το παιχνίδι. 
 
Το στραγάλι:  Σχετικά καλή παρουσία είχαν ο Κύζας και οι βοηθοί του. Το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της Ξάνθης ήταν σωστό, ενώ  δεν «έχασε» πολλές φάσεις. Σε ένα δύσκολο ματς, καθώς κυρίως στο φινάλε του είχε πολύ... ξύλο. Εκεί «χρεώνεται» πως... χάρισε ορισμένες κίτρινες και κυρίως μία στον Γουάλας. Στο 81' υπήρξαν «φωνές» σε μαρκάρισμα του Φλίσκα επί του Περόνε, όμως δεν φάνηκε να υπήρξε παράβαση.  Γενικότερα πάντως οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του. 
 
Τα ταμείο του gazzetta.gr: Στην μπάλα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Βάση εικόνας του σημερινού αγώνα θα μπορούσε κάποιος να πει κάποιος πως ο Γηραιός δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ. Ορθώς.  Αλλά ο αντίλογος είναι πως «αν είχε μπει το πέναλτι στο 20', θα βλέπαμε άλλο ματς». Και αυτό σωστό. Η αναμέτρηση του Καυτανζογλείου μπορεί να μην είχε σούπερ θέαμα, αλλά ήταν από εκείνες που έχουν αναγάγει το ποδόσφαιρο σε «βασιλιά των σπορ». Η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε και τελικά η Ξάνθη βγήκε κερδισμένη.  
 
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, Ρούσος, Ζιάμπαρης, Κούρος, Στάμου, Ιντζόγλου (88' Κυνηγόπουλος), Πασάς (70' Λουκίνας), Μοντέιρο, Λεζόνιο, Περόνε. 
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84' Οκάν), Ντε Λούκας (72' Σολτάνι), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Τριάδης, Γιουνές (88' Ράνος). 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης