Προσέγγιση ΕΠΟ - Σούπερ Λίγκας για τη διαιτησία

Προσέγγιση ΕΠΟ - Σούπερ Λίγκας για τη διαιτησία

Η βασική αλλαγή έχει να κάνει με την επιλογή του αρχιδιαιτητή, καθώς οι ομάδες θέλουν να τον επιλέγουν αυτές (και όχι η ΕΠΟ), όπως και τον υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας, οι οποίοι θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στη Σούπερ Λίγκα

Προσέγγιση ΕΠΟ - Σούπερ Λίγκας για τη διαιτησία
Παρουσία του εκπροσώπου της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη με τον ομόλογο του της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις της Λίγκας για τα θέματα διαιτησίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού πρωταθλήματος, τόνισαν ότι η Ομοσπονδία είναι θετική στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο (όπου θα παρουσιαστούν και επίσημα οι προτάσεις της Λίγκας).

Κλείσιμο
Η βασική αλλαγή έχει να κάνει με την επιλογή του αρχιδιαιτητή, καθώς οι ομάδες θέλουν να τον επιλέγουν αυτές (κι όχι η ΕΠΟ) όπως και τον υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας, οι οποίοι θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στην Σούπερ Λίγκα.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη θέση του αρχιδιαιτητή είναι αυτά των Γιώργου Μπήκου (έχει θητεύσει και στο παρελθόν), Σπύρου Παπαδάκου και Τάσου Κάκου, αν και ο τελευταίος δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Από κει και πέρα υπάρχει και η σκέψη για ξένο αρχιδιαιτητή, μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα επαναληφθεί το μοντέλο Χιου Ντάλας, καθώς αν επιλεχθεί ξένος τότε σε αντίθεση με τον Σκοτσέζο θα εκτελεί τα καθήκοντα του αποκλειστικά από την Ελλάδα, όπου θα εγκατασταθεί μόνιμα. 

Οι όποιες αλλαγές πάντως θα πρέπει να πάρουν και την έγκριση των διεθνών Ομοσπονδιών (UEFA, FIFA) κάτι που τόνισαν κι οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης