Γκουαρντιόλα: Μισώ το «τίκι-τάκα»

Γκουαρντιόλα: Μισώ το «τίκι-τάκα»

Ο Ισπανός τεχνικός αποκαλύπτει στο βίβλιο με τίτλο «Herr Pep» ότι μισεί το στυλ που εκείνος αποθέωσε

Γκουαρντιόλα: Μισώ το «τίκι-τάκα»
Η αλήθεια είναι πως το περίφημο στιλ ποδοσφαίρου «τίκι-τάκα» έχει βρει πολλούς εχθρούς. Κάποιοι το βρίσκουν βαρετό, εκνευριστικό και μονότονο ενώ τουλάχιστον η πλειοψηφία των οπαδών της Μπαρτσελόνα το βρίσκει καθηλωτικό, όπως βέβαια και αρκετοί άλλοι φίλοι του ποδοσφαίρου. 

Πάντως όλοι θα έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά πως ο μάστερ του «τίκι-τάκα», Πεπ Γκουαρντιόλα, θα βρισκόταν στη μεριά αυτών που χαίρονται την τεράστια κατοχή της μπάλας. 

Κλείσιμο
Λάθος! Η ζωή μας έχει μάθει να μην βάζουμε για τίποτα το χέρι μας στη φωτιά, όπως και για τη συμπάθεια που τρέφει ο Ισπανός προπονητής στο ίδιο του... το παιδί. 

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Herr Pep», Μαρτί Περαρνάου, βρέθηκε στο Μόναχο καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τη ζωή του Γκουαρντιόλα, ως τεχνικός της Μπάγερν. 

Από το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου, διέρρευσαν ορισμένα αποσπάσματα στα οποία συγκαταλέγεται και η αποκάλυψη του Καταλανού πως σιχαίνεται αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. 

«Σιχαίνομαι το τίκι - τάκα. Η κατοχή της μπάλας είναι απλά ένα εργαλείο για να τακτοποιήσεις το παιχνίδι σου και να αποσυντονίσεις αυτό του αντιπάλου σου. Εάν δεν υπάρχει μία αλληλουχία από 15 πάσες, είναι αδύνατο να κάνεις καλά τη μεταφορά ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Αδύνατον». 

Εκτός όμως αυτής της περίεργης εξομολόγησης ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε και για τους λόγους που τον έκαναν να αφήσει την Βαρκελώνη, όπως και για τη χειρότερη στιγμή στη καριέρα του.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης